Opt metode de gătit pe care să le eviţi! Sunt toxice pentru organism

Alimentele sănătoase sunt benefice pentru organism, dar modul cum le găteşti este la fel de important. În caz contrar, metoda greşită de preparare riscă să transforme mâncarea într-una toxică. Iată, mai jos, o listă a celor mai periculoase metode de gătit şi cum poţi evita deteriorarea alimentelor pe care le prepari.

separator

ttttttAnumite metode de gătit pot deteriora proteinele, atunci când se afumă şi se prăjeşte carnea pe grătar, se produc subtanţe cancerigene. În funcție de stilul de gătit ales, grăsimile se pot oxida. Mai ales, cele polinesaturate sunt foarte reactive la căldură și la alți factori chimici, sintetizând compuşi dicarbonilici, responsabili de mutații celulare și cancer, scrie prevention.com.

Înăbuşirea

Înăbușirea ajută la prevenirea grăsimile de la oxidare, dar are tendința de a denatura pe deplin proteinele.

Opt alimente care devin toxice dacă le reîncălzeşti

Înăbuşirea pentru puțin timp este bună, mai ales pentru legume, dar carnea nu este bine să fie lăsată pe aragaz pentru o perioadă lungă de timp.

Gătitul în vid

Această metodă de gătit poate face carnea să se topească în gură. Este o metodă de gătit bună, dar are şi câteva dezavantaje. Riscul principal este că BPA și alți compuși se pot infiltra în alimentele din pungile de plastic utilizate. Cel mai bun mod de a evita această problemă este folosirea vaselor din sticlă la gătit.

Gătitul la foc mic

Gătitul lent, la foc mic, este o modalitate simplă de a pregăti masa, dar are câteva dezavantaje. Gătitul lent descompune colagenul, pentru a face felurile de mâncare din carne moi şi delicioase. Cu toate acestea, se poate produce glutamatul. De aceea, carnea trebuie bine acoperită şi asezonată cu o mulțime de condimente antioxidante, cum ar fi curcuma şi rozmarinul.

Gratinatul

Gratinatul foloseşte o căldura mare pe toate părțile cărnii, ce denaturează proteinele mai mult decât alte metode de preparare.

Îţi place să consumi mai mult acru sau dulce? Iată ce îţi comunică organismul

Această metodă oxidează, de asemenea, grăsimile care se formează în afara cărnii în timp ce distruge mai multe substanţe nutritive din alimente.

Prăjitul la grătar

În timp ce prăjim carne la o flacără deschisă sau la grătar se obţine un gust deosebit, însă în care cărbunii lovesc grăsimile, se formează substanţe cancerigene.

Arderea, înnegrirea sau carbonizarea

Arderea, înnegrirea sau carbonizarea cărnii oxidează moleculele de grăsime, ceea ce le face proinflamatoare. Grăsimile oxidate sunt mai puțin sensibile la insulină. Prin aceste metode, proteinele sunt denaturate, ceea ce le face iritante pentru sistemul imunitar si mai greu de digerat. Ele produc, de asemenea, substanțe mutagene și cancerigene. Toate aceste lucruri scad performanța mentală și fizică și te îmbătrânesc mai repede. Nu se mănâncă niciodată carnea înnegrită.

Prăjitul în ulei

Prăjitul este unul dintre cele mai dăunătoare moduri de a prepara mâncarea, deoarece alimentele se scaldă în grăsimi oxidate, proteine denaturate și zaharuri glicozilate.

Remedii naturiste pe care le ai în casă şi care te ajută să scapi de indigestie

Temperaturile ridicate utilizate în timpul prăjirii produc o serie de compuși toxici care pot crește riscul de cancer.

Gătitul în cuptorul cu microunde

Mâncarea la cuptorul cu microunde  este complet denaturată. Un studiu, deși controversat, a arătat că microundele cauzează modificări ale lipidelor şi celulelor albe din sânge, denaturează gustul bucatelor, care predispun la îngrăşare.

sursa

alte Articole interesante