„Otrava” din folia de aluminiu

Medicii ne recomandă să evităm să punem în folie de aluminiu alimentele. Doctorii susţin că aluminiul modifică metabolismul calciului, cauzând demineralizarea oaselor şi ducând la osteoporoză.

separator
646x404

Medicii susţin că alimentele gătite în folie de aluminiu cresc riscul apariţiei osteoporozei şi bolii Alzheimer. „Ingredientele gătite în folie de aluminiu la temperaturi mai ridicate de 150 de grade duc la un transfer mare de aluminiu către mâncare. Este confundat în organism cu fierul şi ajunge direct la receptorii din creier. Anemia şi boala Parkinson sunt alte două boli care pot apărea odată cu ingerarea aluminului. Roşiile, lămâile şi oţetul sunt produsele care preiau cel mai mult din folia de aluminiu. Am încercat de fiecare dată să le spun oamenilor că se pot îmbolnăvi folosind folia de aluminiu. Le-am arătat negru pe alb unde se poate ajunge în cazul în care nu renunţă la acest obicei”, a precizat medicul Gheorghe Mihăilescu.

Cum să eviţi pericolul?

Unii oameni recunosc că o dată pe lună gătesc carne sau peşte în folie de aluminiu. Sunt convinşi că nu se pot îmbolnăvi din această cauză. „Nu gătim mâncarea zilnic doar în folie de aluminiu. Nu m-am gândit niciodată că pot suferi de anemie sau Alzheimer. Eu chiar pregătesc alimentele în folie de aluminiu. Nu pun mare preţ pe aceste lucruri. Încerc de fiecare dată să am o dietă echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. Fac sport de trei ori pe săptămână şi sunt atent la E-urile din alimente. Cred că este suficient. Nu mi-a zis nici măcar un doctor că nu este bine cum îmi prepar alimentele”, a mai explicat Iulian Galiceanu.

Medicii au mai declarat că nu este indicat să fie folosită folia de aluminiu la ambalarea alimentelor fierbinţi sau cu acid, cum sunt carnea, roşiile, brânzeturile sau lămâia. „Oamenii trebuie să renunţe să mai gătească în folie de aluminiu, dar şi să scape cât mai urgent de ustensilele din bucătărie de aluminiu. De fiecare dată să verifice eticheta produselor. Nu este indicat să apară fosfatul de aluminiu. Este bine de ştiut că ionii pot ajunge în alimente şi au un efect toxic asupra crierului. Indiferent de cum găteşte fiecare cu siguranţă aluminiul din folie ajunge în alimente”, a spus  Alin Badea, medic specialist alimentaţie.  

Sursa

Miss Moldova 2015: “Nu cred că este importantă proba de inteligență”
Articolul anterior
Anna Lesko i-a tăiat moţul copilului!
Articolul următor
Alte articole interesante