Ouă albe sau maronii? Care sunt mai bune la vopsit

Cu siguranţă ai avut ocazia să foloseşti în reţete ouă albe, dar şi maronii. Dar, te-ai întrebat vreodată care este diferenţa dintre ouăle cu coaja alba şi cele închise la culoare?

separator

eggsDacă ai crezut că există vreo diferenţă şi în calitatea lor nutriţională, trebuie să ştii că aceasta pur şi simplu nu există şi nu este în funcţie de culoarea cojii ouălor. Ambele tipuri de ouă, albe şi maro, sunt la fel, după componenţa de minerale, vitamine şi proteine pe care le conţin.

Diferenţierea culorii este în funcţie de rasa găinii. Cel mai adesea găinile deschise la culoare fac ouă albe, în timp ce găinile roşcate, maronii şi negre fac ouă maro. Cea mai clară diferenţiere însă este dată de lobul urechii găinii, care poate fi alb sau roşu. Găinile cu lobul urechii alb produc ouă albe.

În acelaşi timp, diferenţa de grosime a cojii poate să varieze în dependenţă de vârsta găinii. Cele tinere depun ouă cu coaja mai subţire.

Nuanţa cojii oului poate să conteze într-o perioadă anume din an, cea de Paşte, atunci când este potrivit să alegi ouăle maronii pentru a le vopsi roşii şi vei obţine astfel o culoare mai intensă. Ouăle albe sunt perfecte pentru celelalte culori, având mult mai mari şanse să obţii culori vibrante.

Cum poţi vopsi ouăle cu ingrediente naturale

De asemenea, este recomandat să colorezi ouăle de Paşte cu ingrediente naturale, pentru a nu dăuna organismului din cauza chimicalelor conţinute în vopselele sintetice.

sursa

Avea 100 de kilograme dar nu era o femeie complexată. Vezi cum arată acum
Articolul anterior
Vrei să știi când te vei căsători? Răspunsul stă chiar în palma ta
Articolul următor
Alte articole interesante