Oul de prepeliță are o valoare nutritivă de 10 ori mai mare decât oul de găină

Un ou de prepeliță are de cinci ori mai mult fosfor decât un ou de găină, de 7,5 ori mai mult fier, de șase ori mai multă vitamina B1 și de 15 ori mai multă vitamina B2. De aceea, sunt mai recomandate din punct de vedere medical decât cele de găină.

separator
slider pe site

Sunt foarte bogate în oligominerale şi macrominerale şi sunt mai puţin alergene decât celelalte tipuri de ouă, dar pot fi extrem de periculoase dacă nu sunt consumate proaspete.

images„Ouăle vechi de prepeliţă vă pot provoca şocul anafilactic şi riscaţi să muriţi sufocaţi. Atenţie sporită la sursa din care le procuraţi”, atrage atenţia nutriționistul Ștefan Ionuț.

Cel mai bine este să consumați ouale fierte, cu gălbenuș moale, deoarece valoarea nutritivă este mai mare. Dacă gălbenușul este tare, oul devine indigest și nu se mai asimilează bine.

Nata Albot: laude și critici constructive la adresa Fashion Weekend
Articolul anterior
Cum scapi de guturai în 24 de ore!
Articolul următor