Pericolul ascuns în platoul cu ouă umplute de Sărbători

Cea mai periculoasă parte a ouălor umplute pe care le preparați de Sărbători stă ascunsă în umplutură. 
oua-umplute-decorate-cu-ciupercuta
Partea cea mai delicioasă, dar și cea mai periculoasă a ouălor umplute o constituie… umplutura. Este bine cunoscut că ea se face din gălbenuș amestecat cu pate de ficat și condimente.

Dacă pentru umplutură folosiți pate de ficat la conservă, trebuie să știți că el conține multe substanțe care pot afecta sănătatea.

Pateurile la conservă sunt o alegere proastă. Din punct de vedere nutrițional, pateul la conservă este slab, motiv pentru care medicii nutriționiști nu-l recomandă.

DSC_1362

Fiind un produs industrial, pateul la conservă conține: ficat de pasăre 20%, apă, carne de pasăre, ulei vegetal nehidrogenat, proteină vegetală din soia, amidon din porumb, sare iodată, condimente, amidon din grâu, extract din condimente, muștar, arome, E-uri (potențiator de aromă, colorant, conservant). De asemenea, conține și substanțe alergene: soia, gluten, muștar.

În cazul în care folosiți ficat crud pentru prepararea umpluturii, nu conservă, este bine de avut în vedere riscul că poate prezenta bacilul listeria, care provoacă o boală rară. Pe lângă aceasta, ficatul este bogat în vitamina A, ceea ce îl face contraindicat pentru femeile aflate în al treilea trimestru de sarcină.

Sursa

 

Soțul nu o va recunoaște când va reveni din străinătate
Articolul anterior
5 remedii naturale împotriva durerilor în gât
Articolul următor
Alte articole interesante