Plan DETOX după sărbătorile Pascale

Deseori, de sărbători suntem tentați să mâncăm mai mult decât trebuie, să gustăm din mai multe preparate culinare, combinând greșit alimentele.

separator

De fiecare dată, după câteva zile de excese, dorința este aceeași: să ne reparăm „greșelile” și să scăpăm de kilogramele depuse. După sărbătorile pascale, majoritatea doamnelor și domnișoarelor par mai dispuse să se mobilizeze, întrucât zilele însorite de vară sunt foarte aproape.

Potrivit abc.es, un plan de detoxifiere după Paște ușor de pus în practică presupune să:

 1. Luați 5 mese în fiecare zi pentru a vă păstra metabolismul activ de dimineață până seara. În acest fel, celulele adipoase vor fi arse mai rapid.
 2. Faceți exerciții fizice în mod constant. Stabiliți-vă un program săptămânal și nu vă abateți de la acesta. Alternați exercițiile cu greutăți cu antrenamentele tip cardio
 3. Introduceți în dietă alimente care stimulează arderea grăsimilor:
 • Condimente (piper, piper cayenne, șofran)
 • Băuturi cu proprietăți termogenice, cu un impact pozitiv asupra organismului (ceai verde, matcha, cafea)
 • Alimente care stimulează metabolizarea grăsimilor (ghimbir, pomelo, grepfrut)
 1. Alegeți doar variantele integrale ale alimentelor, pentru că sunt mai bogate în nutrienți și au un conținut ridicat de fibre insolubile care stimulează tranzitul intestinal și oferă o senzație de sațietate.
 2. Nu mai consumați carbohidrați după ora 5 după-amiaza.
 3. Beți doi-trei litri de apă în fiecare zi. De multe ori, confundăm setea cu foamea și de aceea, este important să ne hidratăm corespunzător.
 4. Dormiți bine. Ideal ar fi să dormiți 8 ore în fiecare noapte. Dacă nu ne odihnim corespunzător, organismul secretă cortizol, un hormon al stresului care ne împiedică să slăbim.
 5. Nu mâncați absolut nimic între mese. Caloriile trebuie împărțite în trei mese principale și două gustări, care trebuie servite din trei în trei ore.
 6. Nu săriți peste mese. De cele mai multe ori, rezultatul este unul dezastruos: după cinci-șase ore în care nu mâncăm, obținem doar o senzație de foame excesivă și astfel ajungem să mâncăm mai multe calorii decât am avea nevoie.
 7. Ceaiurile și infuziile cu proprietăți depurative, detoxifiante sunt de un real ajutor, pentru că stimulează eliminarea lichidului și, implicit, a toxinelor din corp.

Sursa

Romanul „Grădina de sticlă” de Tatiana Țîbuleac a fost nominalizat la Premiul Uniunii Europene pentru Literatură
Articolul anterior
Un test de urină ar putea înlocui frotiul vaginal, pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin
Articolul următor
Alte articole interesante