Pui ucraineni ,,low-cost’’, crescuţi în fermele de lângă Cernobîl, invadează piaţa europeană!

Mare atenţie la produsele pe care le cumpărăm din magazine! Ucraina vrea să cucerească principala piață europeană cu pui congelați. Mai exact firma ucraineană Mhp vrea să devină principalul exportator de carne avicolă din lume, scrie un ziar italian, citat de activenews.ro.

separator

s560x316_carne-pui2Articolul, intitulat „războiul puilor low cost” raportează că preţul acestor pui congelaţi este foarte scăzut: costuri de producție mici, mână de lucru ieftină, controale aproape inexistente, iar puii vor ajunge în Europa trecând prin Olanda, unde vor fi etichetați.

Obiectivul firmei ucrainei Mhp este de a-și dubla exporturile și de a deveni principalul exportator de carne avicolă din lume, mizând pe sprijinul finanțării internaționale și pe o creștere semnificativă a vânzărilor către Europa.

Firma avicolă ucraineană urmează un trend demarat în ultimii ani, în care producția europeană a fost dominată de state din est. Mai precis de Polonia, devenită primul producător din Europa, cu 1,8 miilioane de tone de pui în 2014, conform datelor Eurostat. Mhp a fost favorizată de finanțările externe, devenind unul dintre proiectele majore din Ucraina ale IFC (Internationl finance corporation), „brațul financiar” al Băncii Mondiale.

Presa italiană notează însă că unele dintre fermele în care sunt crescuți puii firmei Mhp se află la aproximativ 150 de km de Cernobil, zonă devastată de dezastrul nuclear din 26 martie 1986, unde persistă și astăzi concetrații mari de radioactivitate.

sursa

Cumpără-i copilului tău rechizite școlare și ghiozdan cu 10% reducere!
Articolul anterior
Hotelul fără pereți. Camera costă 230 de euro!
Articolul următor
Alte articole interesante