Rece, parfumat, puține calorii și… înlocuiește înghețata!

images1Îl găsești în Franța și în Italia – ambele țări își dispută originile lui. Indiferent cine câștigă, sorbet-ul este cea mai bună variantă de desert pentru zilele toride de vară.

separator

E drept că acest desert există încă de pe vremea Imperiului Roman, iar sorbet este varianta franceză a italianului sorbetto. Au aflat despre el de la arabi, care îl aduseseră din Persia, unde fusese promovat de chinezi. Așadar, un drum lung pentru un desert care riscă să se topească la soare… Primele sorbet-uri erau niște băuturi făcute cu miere, plante aromatice și fructe, răcite cu zăpadă sau gheață.

images images3 images4

Sorbetul este varianta înghețată a acestor băuturi. Așadar, nu e o înghețată, ci un desert făcut din piure sau suc de fructe înghețat. A fost inventat înaintea clasicei înghețate și îi lipsește laptele, frișca sau smântâna. Are, în schimb, sirop de zahăr și uneori alcool, iar italienii au adăugat în sorbetto și puțină bezea ca să îi dea volum.

tea-sorbet-ck-1809106-lSorbetul este la fel de dulce ca o înghețată, dar ușor mai aerat și mai puternic în arome, pentru că nu este diluat cu apă. E servit ca desert, gustare și uneori în meniuri sofisticate franțuzești, ca fel de trecere între mai multe feluri de mâncare grele. Orice fel de fruct poate fi folosit pentru pregătirea lui și poate fi îndulcit cu miere sau zahăr. Îl poți face adăugând arome de ciocolată, cafea, nuci, lămâie sau lavanda.

Sursa

sorbet-de-capsuniSorbet de căpșuni

Sorbetul are marea calitate că poate înlocui cu succes înghețata, dar nu îngrașă, având foarte puține calorii. Sorbetul de căpșuni este foarte simplu de făcut. Capșunile aromate, proaspete și dulci sunt ideale în prepararea sorbetului. Ca orice desert, poate fi decorat în fel și chip. Dar pentru a-i accentua tenta de proaspăt, alege frunzele de mentă fresh.

Ingrediente: 500 gr căpșuni,150 gr zahăr,1 lingură suc de lămâie,1 lingură lichior de cireșe (opțional), un praf de sare

Mod de preparare

Taie căpșunile în felii mici. Amestecă-le cu zahărul și lichiorul până când zahărul s-a dizvolat complet. Acoperă vasul cu o folie de plastic și pune-l la frigider o oră, timp în care amestecă de două ori conținutul de căpșuni cu zahăr.

Pune apoi conținutul într-un blender și mixează-l până când se face piure, toarnă sucul de lămâie și sare și amestecă până când e perfect omogen.

Mixtura se pune în apartul de făcut înghețată sau pur și simplu pune-o la congelator pentru câteva ore.

Pentru decor foloseste frunze de mentă proaspete.

Rece, parfumat, puține calorii și înlocuiește înghețata!

Sursa

Mireasa nu s-a așteptat la aşa ceva.
Articolul anterior
Înghețata încălzește corpul, iar ardeii iuți te răcoresc!
Articolul următor
Alte articole interesante