Regina Naturii lansează prima locație online cu miere de albine pură, cu livrare direct la ușă pe tot teritoriul Țării

Regina Naturii – cel mai mare exportator de miere naturală din R.Moldova, lanseaza prima locatie online cu miere de albine pură, pentru consumătorii autohtoni, cu livrare direct la ușă pe tot teritoriul Țării.

separator

De ce să alegi „Regina Naturii”?

Principalul motiv care te-ar determina să alegi produsele Regina Naturii, este faptul că mierea produsă este totalmente naturală și pură,fără adaosuri chimice, astfel își păstrează toate beneficiile. Fapt confirmat și cu trofeul de aur la capitolul- CALITATE în concursul international “London Honey Awards” din Marea Britanie. Mierea Regina Naturii este testată în laboratoarele acreditate din Germania si Romania- așa că poți fi sigur că vei primi un produs de calitate superioară.

Al doilea motiv este că ai la dispoziție o vastă gamă de produse apicole – miere naturală polifloră, de lavandă, de hrișcă, de floarea-soarelui, de mai, de tei, de coriandru, de salvie, de salcâm. În diverse ambalaje-dozatoare, ambalaje family pack, miere porționată pentru ceai și cafea, borcane de 380g și 880g, precum și accesorii, daruri personalizate numai bune de oferit celor care adoră și utilizează zilnic mierea.

În plus, acum poți comanda mierea online direct din magazinul nostru apicol www.reginanaturii.md
Tot ce trebuie să faci, este să alegi produsul dorit, să-l adaugi în coș și să confirmi comanda- care în cel mai scurt timp va fi livrată cu grijă direct la domiciliu, astfel încât să te bucuri fără întârziere de mierea delicioasă marca Regina Naturii.

Pentru a facilita procedura am inclus și posibilitatea de a plăti online direct de pe cardul Tău bancar.

Comandă online și beneficiază de reducere!

Cu prilejul lansării magazinului apicol specializat pe platforma online, Regina Naturii SRL, oferă fiecărui cumpărător 15% reducere la miere polifloră.
Magazinul online „Regina Naturii” îți oferă o gamă vastă de miere, în care să găsești deliciul tău favorit și să te bucuri pe deplin de sănătatea dăruită de albinuțele harnice.

 

Cât de grav ne putem îmbolnăvi de la recipientele din plastic

Cercetările în domeniu au demonstrat că anumite tipuri de plastic îți afectează direct sănătatea. Unele dintre ele conțin ftalați (polietilentereftalat), niște compuși toxici care se transferă în alimente atunci când în recipiente se toarnă lichide fierbinți, scrie realitatea.net. 

Aceștia perturbă activitatea hormonala, afectează aparatul reproducător masculin și declanșează crize de astm la copii.

Alte recipiente conțin bisfenol A (BPA), o substanță care poate da infertilitate la femei și care afectează creșterea și dezvoltarea în cazul copiilor.

BPA-ul se eliberează în mâncare, sub influență căldurii. Prin urmare, nu este bine să încălzești mâncarea la microunde, în recipiente de plastic, sau să îți bei cafeaua în pahare de unică folosință.

Veselă și tacâmurile de unică folosință conțin și ele compuși cu potențial cancerigen, cum ar fi stirenul. Expunerea la stiren pe perioada îndelungată crește foarte mult riscul de cancer, mai ales dacă există și o predispoziție genetică.

Caserolele, sticlele și paharele care conțin BPA pot cauza cancer și diabet. În plus, te predispun la multe alte probleme printre care:

– leziuni ale creierului;
– nivel de agresivitate crescut;
– sistem imunitar slăbit;
– afecțiuni ovariene, tulburări menstruale sau infertilitate;
– cantitatea de spermă diminuată;
– avort spontan;
– afectarea dezvoltării fătului sau chiar decesul bebelușului la naștere.

De ce nu e bine să refolosești sticlele din plastic

Multe persoane refolosesc sticle din plastic pentru a le umple cu apă sau sucuri ori pentru a depozita în ele vinul făcut la țară, spre exemplu.

Chiar dacă le speli foarte bine, cu apă caldă și detergent de vase, aceste recipiente pot reține colonii întregi de bacterii periculoase. Și dacă le dezinfectezi cu soluții speciale, bacteriile se pot dezvoltă și înmulți ulterior.

Agenții patogeni se formează atât pe suprafață sticlelor din plastic, cât și în zgârieturile și crăpăturile de la suprafață acestora, invizibile cu ochiul liber.

Dacă ai obiceiul să reumpli sticlă cu apă de la dozator, renunță să o mai faci. Poți avea simptome similiare toxiinfecției alimentare: greață, vărsături, diaree sau crampe abdominale.

Și sticlele din plastic reutilizabile se pot contamina cu baterii, mai ales când nu sunt spălate corect sau sunt deteriorate. Spălarea și utilizarea frecvența a recipientelor din plastic cu apă foarte fierbinte duce la apariția unor crăpături invizibile în structura lor.

5 sfaturi de care trebuie să ții cont

– Verifică codul de reciclare de pe ambalaj. Nu cumpără recipiente inscripționate cu cifrele 3 sau 7, conțin cele mai nocive substanțe. Evita să cumperi recipiente fără niciun cod trecut pe ele.

– Nu încălzi mâncarea în recipiente de plastic decât dacă au indicat pe ele simbolul de siguranță pentru microunde.

– Nu pune PET-uri cu apă la congelator! Plasticul eliberează în apă înghețată dioxină, o substanță foarte toxică, ce poate cauza cancer.

– Nu expune PET-ul la căldură. Toxinele din plastic vor trece în apă

– Cumpără doar veselă de unică folosință, de culoare mata, inscripționată cu cifrele 2, 4 sau 5.

O infecție cu o mortalitate de 30% se răspândește mai repede ca niciodată. Nimeni nu înțelege explozia de cazuri

Experții avertizează că o infecție bacteriană rară, dar periculoasă, se răspândește într-un ritm record, iar oficialii se străduiesc să identifice cauza.

Se preconizează că numărul de cazuri din 2024 va depăși  numărul record de anul trecut, în timp ce crește îngrijorarea că cea mai dură și potențial mortală formă a bolii streptococice de grup A – sindromul de șoc toxic streptococic (STSS) – va continua să se răspândească, după ce prezența unor tulpini extrem de virulente și infecțioase a fost confirmată în Japonia, scrie The Guardian citat de stirileprotv.ro.

„Există încă mulți factori necunoscuți în ceea ce privește mecanismele care stau la baza formelor fulminante (severe și bruște) de streptococ și nu suntem în stadiul în care să le putem explica”, a declarat Institutul Național de Boli Infecțioase (NIID).

Cifrele provizorii publicate de NIID au înregistrat 941 de cazuri de STSS anul trecut. În primele două luni ale anului 2024, au fost deja înregistrate 378 de cazuri, infecțiile fiind identificate în toate cele 47 de prefecturi din Japonia, cu excepția a două.

Ce simptome prezintă bolnavii

În timp ce persoanele în vârstă sunt considerate mai expuse, tulpina de grup A duce la mai multe decese în rândul pacienților sub 50 de ani, potrivit NIID. Dintre cele 65 de persoane sub 50 de ani care au fost diagnosticate cu STSS între iulie și decembrie în 2023, aproximativ o treime, adică 21, au murit, a relatat ziarul Asahi Shimbun.

Cele mai multe cazuri de STSS sunt cauzate de o bacterie numită streptococcus pyogenes. Cunoscută mai frecvent sub numele de streptococ A – aceasta poate provoca dureri de gât, mai ales la copii, și o mulțime de oameni o au fără să știe și nu se îmbolnăvesc.

Însă bacteria extrem de contagioasă care provoacă infecția poate, în unele cazuri, să provoace boli grave, complicații de sănătate și chiar moartea, în special la adulții de peste 30 de ani. Aproximativ 30% din cazurile de STSS sunt fatale.

Persoanele în vârstă pot prezenta simptome asemănătoare răcelii, dar, în cazuri rare, simptomele se pot agrava și pot include angină streptococică, amigdalită, pneumonie și meningită. În cele mai grave cazuri, poate duce la insuficiență și necroză de organe.

Ridicarea restricțiilor impuse de pandemie, o posibilă cauză

Unii experți cred că creșterea rapidă a numărului de cazuri de anul trecut a fost legată de ridicarea restricțiilor impuse în timpul pandemiei de coronavirus.

În mai 2023, guvernul a retrogradat statutul Covid-19 de la clasa a doua – care include tuberculoza și Sars – la clasa a cincea, plasându-l pe picior de egalitate juridică cu gripa sezonieră. Schimbarea a însemnat că autoritățile locale nu mai puteau să ordone persoanelor infectate să stea departe de locul de muncă sau să recomande spitalizarea.

De asemenea, această măsură a determinat oamenii să își reducă măsurile de precauție, într-o țară în care purtarea măștilor și igienizarea mâinilor au fost considerate drept factori care au menținut decesele cauzate de Covid-19 la un nivel relativ scăzut.

Aproximativ 73.000 de decese cauzate de Covid-19 au fost înregistrate, comparativ cu peste 220.000 în Marea Britanie, care are o populație puțin peste jumătate din cea a Japoniei.

Ken Kikuchi, profesor de boli infecțioase la Universitatea de Medicină a Femeilor din Tokyo, spune că este „foarte îngrijorat” de creșterea dramatică din acest an a numărului de pacienți cu infecții streptococice invazive grave.

El crede că reclasificarea Covid-19 a fost cel mai important factor care a stat la baza creșterii numărului de infecții cu streptococcus pyogenes. Acesta, a adăugat el, a determinat mai multe persoane să renunțe la măsurile de bază de prevenire a infecțiilor, cum ar fi dezinfectarea regulată a mâinilor.

„În opinia mea, peste 50% dintre japonezi au fost infectați cu Sars-CoV-2 [virusul care provoacă Covid-19]”, spune Kikuchi pentru The Guardian. „Starea imunologică a oamenilor după ce se recuperează de Covid-19 ar putea modifica susceptibilitatea lor la unele microorganisme. Trebuie să clarificăm ciclul de infecție al bolilor severe invazive cu streptococi pyogenes și să le ținem sub control imediat”.

Infecțiile streptococice, precum cele de Covid-19, se răspândesc prin picături și contact fizic. Bacteria poate infecta pacienții și prin intermediul rănilor de pe mâini și picioare.

Infecțiile cu streptococul A sunt tratate cu antibiotice, dar pacienții cu boala streptococică de grup A invazivă mai severă vor avea probabil nevoie de o combinație de antibiotice și alte medicamente, precum și de asistență medicală intensivă.

Ministerul japonez al Sănătății recomandă ca oamenii să ia aceleași măsuri de precauție de bază în materie de igienă împotriva streptococului A care au devenit parte din viața de zi cu zi în timpul pandemiei de coronavirus.

„Vrem ca oamenii să ia măsuri preventive, cum ar fi păstrarea degetelor și a mâinilor curate și respectarea etichetei tusei”, a declarat ministrul sănătății, Keizo Takemi, reporterilor la începutul acestui an, potrivit Japan Times.

Prunele uscate pot preveni bolile cronice

Prunele uscate sunt fructe delicioase și versatile, care pot fi consumate ca atare, adăugate la diverse preparate culinare. Pe lângă gustul lor plăcut, prunele uscate au o serie de beneficii pentru sănătate, care le fac o alegere excelentă pentru o alimentație sănătoasă.

Iată care sunt beneficiile prunelor uscate pentru sănătate:

Ameliorează constipația. Prunele uscate sunt o sursă excelentă de fibre, care sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă. Fibrele ajută la menținerea mișcării intestinale regulate și la prevenirea constipației.

Consumul de prune uscate scade tensiunea arterială.  Prunele uscate sunt bogate în potasiu, un mineral care ajută la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

Protejează oasele.  Prunele uscate sunt o sursă bună de calciu, un mineral esențial pentru sănătatea oaselor. Calciul ajută la menținerea oaselor puternice și sănătoase.

Ameliorează simptomele hepatitei.  Prunele uscate au proprietăți antioxidante care pot ajuta la ameliorarea simptomelor hepatitei.

Consumul  regulat de prune uscate reduce riscul de cancer.   Prunele uscate sunt bogate în antioxidanți, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative. Daunele oxidative sunt asociate cu un risc crescut de cancer.

Cantitatea recomandată pentru consum zilnic.  Se recomandă să consumați 5-10 prune uscate pe zi pentru a obține beneficiile lor pentru sănătate.

Prunele uscate sunt un fruct sănătos și delicios care poate fi inclus cu ușurință în dieta zilnică. Consumul regulat de prune uscate poate ajuta la îmbunătățirea sănătății generale și la reducerea riscului de apariție a unor afecțiuni cronice.

sursa: www.nordnews.md

Circa 20 de tone de prune moldovenești au ajuns în Italia. Importatorul italian, mulțumit de calitatea fructelor
Articolul anterior
Maestrul Nicolae Botgros pune capăt zvonurilor despre viața sa privată: ,,Nu a existat o separare de soția mea, Lidia Bejenaru”
Articolul următor