Rețetă de Post: Bomboanele care nu îngrașă!

Deoarece organismul nostru are nevoie de glucide, nu le putem exclude din alimentație. Acestea sunt sursa principală de energie care participă la reglarea metabolismului lipidelor și proteinelor și ajută la mecanismul de termoreglare a corpului, iar sistemul nervos se bazează exclusiv pe energia generată de glucide. Îți propun o rețetă de bomboane din fructe uscate pe care le poți savura fără frica că te vei îngrășa. Rețeta este recomandată de http://www.crestinortodox.ro în post.

separator
138989_bomboane

Ingrediente: stafide 100g, prune uscate fără sâmburi 100g, curmale 100g, smochine 100g, fulgi de ovăz 50g, cocos măcinat 100g.

Mod de preparare: Pune fructele uscate în apă cu esență de rom. Dupa ce s-au înmuiat, le scurgi bine de apă și le dai prin blendar. Le amesteci cu fulgii de ovăz, înmuiați și ei în apă fierbinte, până obții un aluat ușor de modelat. Cu mâinile umede formează în palme mici biluțe pe care le rostogolești prin cocos măcinat. În loc de cocos poți folosi miez de nucă măcinat sau cacao.

Beneficii obținute: Pe lângă faptul că îți potolești pofta de ”dulce”, aceste bomboane datorită conținutului ridicat de fibre scad nivelul de colesterol din sânge, combat constipația și anemia, sunt un furnizor bun de energie pentru întreaga zi, detoxifică organismul și previn apariția cancerului de colon, dau senzația de sațietate  și luptă cu kilogramele în plus. Au un efect benefice asupra părului şi al unghiilor, te protejează de îmbătrânirea rapidă datorită conținutului sporit de antioxidanți. Mai conțin vitamine și minerale care întăresc sistemul imunitar. Sper că te-am convins să renunți la bomboanele tradiționale și să optezi pentru cele care îți aduce un plus de sănătate.

Text : Snejana Țugui

Vezi ce bine arată la 50 de ani! GALERIE FOTO
Articolul anterior
MakingOf Aprilie
Articolul următor
Alte articole interesante