Șapte tineri au făcut toxiinfecție alimentară după ce au mâncat kebab

Cinci tineri au ajuns la spital în stare semi-gravă, iar doi se tratează la domiciliu după ce au mâncat kebab într-un local din Capitală. Aceștia se află internați și acum. Printre ei este și un minor. Localul a fost închis pe perioada anchetei.

separator
Doner Kebab

Doctorii de la Spitalul „Toma Ciorbă”, unde sunt internați tinerii, spun că aceștia au dezvoltat o toxiinfecție alimentară și că au ajuns cu Salvarea ieri după masă. „Sunt trei băieți și două fete cu vârstele cuprinse între 20 și 25 de ani. Toți au ajuns în stare semi-gravă. Acum nu mai există niciun pericol pentru viața lor. Unul dintre ei încă are febră”, a precizat Vasile Arapu, medic-infecționist la Spitalul Toma Ciorbă, pentru e-sănătate.md

Cei șapte au consumat mâncare de tip fast-food la Don Kebab, un local aflat pe strada Ismail din Capitală. Probele de laborator încă nu sunt gata, astfel că doctorii nu știu exact ce a provocat intoxicația. Între timp, specialiștii de la Centrul Municipal de Sănătate Publică au decis sistarea temporară a activității localului.

Doctorii atenționează părinții să fie atenți ce consumă copii lor și unde aleg să ia masa. Totodată, este foarte important ca mâinile să fie spălate, dar și fructele și legumele la fel.

Sursa: e-sanatate.md

De la droguri, la o viață normală. Povestea soților Irina și Ruslan, ambii HIV pozitivi
Articolul anterior
Gestul de dragoste al omului de afaceri Dorian Berdos! Vezi despre ce este vorba
Articolul următor
Alte articole interesante