În cazul în care te-ai săturat de felul în care arăţi şi vrei să faci o schimbare şi să scapi de kilogramele în plus trebuie să găseşti modalităţi prin care să-ţi schimbi metabolismul în bine. După cum ştii, odată ce ai început să acumulezi kilograme rata metabolismului tău s-a schimbat în jos, ceea ce înseamnă că vei continua să te îngraşi chiar dacă consumi acelaşi număr de calorii ca atunci când erai în formă. Metabolismul este procesul prin care organismul transformă mâncarea în energie. Vestea bună este că poţi schimba rata metabolică, nu trebuie decât să urmezi planul miraculos de 7 zile al Dr. Oz prin care să-ţi schimbi motabolismul.
Ziua 1: Verifică-ţi metabolismul
În primul trebuie să-ţi dai seama care este rata metabolismului tău bazată pe vârsta, înălţimea, greutatea şi nivelul de activitate. Aceste informaţii te vor ajuta să descoperi câte calorii consumă organismul tău, până să începi acumularea kilogramelor în plus. Apoi vei învăţa cum să ajustezi caloriile astfel încât să-ţi schimbi metabolismul. Aici poți calcula rata metabolică
Ziua 2: Renunţă la 100 din caloriile pe care le consumai zilnic
Când te supui unei diete agresive şi renunţi brusc şi drastic la un număr mare de calorii, organismul intră în panică, trimite semnale de foame, ceea ce duce la o scădere a metabolismului. Cea mai bună modalitate este să renunţi la doar 100 de calorii din dieta ta zilnică.
Ziua 3: Consumă mai multe proteine
Dacă doreşti un metabolism mai rapid ia în calcul proteinele. Iată de ce: organismul tău arde de două ori mai multe calorii prin digestia proteinelor decât a carbohidraţilor. Aşa că este o idee excelentă să ai mai multe proteine în dieta ta şi poţi realiza asta prin două mese săptămânale pe bază de peşte. Somonul este plin de proteine, în plus are omega 3 care este un stimulent excelent pentru arderea grăsimilor.
Ziua 4: Mănâncă la fiecare 3 ore
Iată un fapt surprinzător despre metabolism: dacă mănânci mai des, îl accelerezi. Asigură-te că mănânci regulat, ceea ce înseamnă 3 mese principale şi două gustări sănătoase. Pentru ca metabolismul să se modifice în sus iată un program de care ar trebui să te ţii:
- Orele 6-8 .: Micul dejun
- Orele 10.: Gustare
- Orele 12-14: Prânzul
- Orele 15-17: Gustare
- Orele 17-19: Cina
Nu mânca după ora 20.00. Nu sări peste gustări. Cercetătorii au arătat că persoanele care consumă regulat o gustare de 250 de calorii de trei ori pe zi mănâncă mai puţin la mesele principale şi au o rată mai ridicată a metabolismului.
Ziua 5: Bea 3 băuturi cu gheată zilnic (cafea cu gheaţă, ceai verde sau apă)
Cafeaua şi ceaiul verde conţin cafeină, o substanţă care, în mod normal, îţi accelerează metabolismul. Adaugă gheaţă şi îl vei accelera şi mai mult. Băutura rece forţează corpul pentru a se încălzi ceea ce înseamnă că arde câteva grăsimi.
Ziua 6: Ia zinc
Zincul reduce foamea prin creşterea nivelului de leptină, hormonul apetitului, cel care dă senzaţia de saţietate. Alimente care conțin zinc sunt: semințele de dovleac, semințe de susan, nuci caju, linte, fasole, iaurt.
Ziua 7: Fă exerciţii în reprize scurte
Când faci sport astfel, îţi pui muşchii rapid în mişcare ceea ce necesită mai multe calorii şi, prin urmare, arderi intense. Un dans scurt sau să urci rapid un deal (sau scările) sunt exemple de reprize scurte care îţi accelerează metabolismul.
Exerciţii pe care le poţi face mereu şi care îţi schimbă metabolismul
Începe prin a sta pe un scaun. Ridică-te, fără a-ţi folosi mânile. Foloseşte numai muşchi cvadriceps ai picioarelor şi muşchii fesieri pentru a te ridica. Repetă de câteva ori pentru a întări musculatura picioarelor şi a arde grăsimile.