Schimbă-ți metabolismul în 7 zile

În cazul în care te-ai săturat de felul în care arăţi şi vrei să faci o schimbare şi să scapi de kilogramele în plus trebuie să găseşti modalităţi prin care să-ţi schimbi metabolismul în bine.  După cum ştii, odată ce ai început să acumulezi kilograme rata metabolismului tău s-a schimbat în jos, ceea ce înseamnă că vei continua să te îngraşi chiar dacă consumi acelaşi număr de calorii ca atunci când erai în formă. Metabolismul este procesul prin care organismul transformă mâncarea în energie. Vestea bună este că poţi schimba rata metabolică, nu trebuie decât să urmezi planul miraculos de 7 zile al Dr. Oz prin care să-ţi schimbi motabolismul.

separator
metabolsim

Ziua 1: Verifică-ţi metabolismul
În primul trebuie să-ţi dai seama care este rata metabolismului tău bazată pe vârsta, înălţimea, greutatea şi nivelul de activitate. Aceste informaţii te vor ajuta să descoperi câte calorii consumă organismul tău, până să începi acumularea kilogramelor în plus. Apoi vei învăţa cum să ajustezi caloriile astfel încât să-ţi schimbi metabolismul. Aici poți calcula rata metabolică

Ziua 2: Renunţă la 100 din caloriile pe care le consumai zilnic
Când te supui unei diete agresive şi renunţi brusc şi drastic la un număr mare de calorii, organismul intră în panică, trimite semnale de foame, ceea ce duce la o scădere a metabolismului. Cea mai bună modalitate este să renunţi la doar 100 de calorii din dieta ta zilnică.

Ziua 3: Consumă mai multe proteine
Dacă doreşti un metabolism mai rapid ia în calcul proteinele. Iată de ce: organismul tău arde de două ori mai multe calorii prin digestia proteinelor decât a carbohidraţilor. Aşa că este o idee excelentă să ai mai multe proteine în dieta ta şi poţi realiza asta prin două mese săptămânale pe bază de peşte. Somonul este plin de proteine, în plus are omega 3 care este un stimulent excelent pentru arderea grăsimilor.

Ziua 4: Mănâncă la fiecare 3 ore
Iată un fapt surprinzător despre metabolism: dacă mănânci mai des, îl accelerezi. Asigură-te că mănânci regulat, ceea ce înseamnă 3 mese principale şi două gustări sănătoase. Pentru ca metabolismul să se modifice în sus iată un program de care ar trebui să te ţii:

  • Orele 6-8 .: Micul dejun
  • Orele 10.: Gustare
  • Orele 12-14: Prânzul
  • Orele 15-17: Gustare 
  • Orele 17-19: Cina

Nu mânca după ora 20.00. Nu sări peste gustări. Cercetătorii au arătat că persoanele care consumă regulat o gustare de 250 de calorii de trei ori pe zi mănâncă mai puţin la mesele principale şi au o rată mai ridicată a metabolismului.

Ziua 5: Bea 3 băuturi cu gheată zilnic (cafea cu gheaţă, ceai verde sau apă)
Cafeaua şi ceaiul verde conţin cafeină, o substanţă care, în mod normal, îţi accelerează metabolismul. Adaugă gheaţă şi îl vei accelera şi mai mult. Băutura rece forţează corpul pentru a se încălzi ceea ce înseamnă că arde câteva grăsimi.

Ziua 6: Ia zinc
Zincul reduce foamea prin creşterea nivelului de leptină, hormonul apetitului, cel care dă senzaţia de saţietate. Alimente care conțin zinc sunt: semințele de dovleac, semințe de susan, nuci caju, linte, fasole, iaurt.

Ziua 7: Fă exerciţii în reprize scurte
Când faci sport astfel, îţi pui muşchii rapid în mişcare ceea ce necesită mai multe calorii şi, prin urmare, arderi intense. Un dans scurt sau să urci rapid un deal (sau scările) sunt exemple de reprize scurte care îţi accelerează metabolismul.

Exerciţii pe care le poţi face mereu şi care îţi schimbă metabolismul
Începe prin a sta pe un scaun. Ridică-te, fără a-ţi folosi mânile.  Foloseşte numai muşchi cvadriceps ai picioarelor şi muşchii fesieri pentru a te ridica. Repetă de câteva ori pentru a întări musculatura picioarelor şi a arde grăsimile.

Sursa

Cel mai cancerigen ingredient folosit în perioada postului: Se găsește în toate aceste alimente!

Cel mai cancerigen ingredient de post. Postul Paștelui, unul dintre cele mai importante și respectate posturi ale anului. Perioada de post este marcată de restricții alimentare și de un stil de viață mai simplu și mai concentrat pe viața spirituală, scrie doctorulzilei.ro.

Pentru mulți români, postul Paștelui reprezintă nu doar o perioadă o oportunitate de regenerare spirituală și de întărire a legăturii lor cu Dumnezeu și cu comunitatea creștină, dar și de abstinență alimentară.

Uneori, credincioșii nu știu ce alimente să aleagă în post, astfel încât să aibă o dietă echilibrată, hrănitoare, dar și sănătoasă. Ei consumă, fără să știe, produse nocive care le pot afecta grav sănătatea, potrivit medicilor nutriționiști.

Acizii grași trans, alții decât cei prezenți în mod natural în grăsimile de origine animală, sunt periculoși pentru sănătate. Grăsimile trans apar atunci când transformăm uleiurile vegetale din formă lichidă în formă solidă. Este demonstrat că au potențial cancerigen, de aceea există legislație europeană care limitează prezența acizilor trans la maximum 2g la 100g grăsime. Industria alimentară a fost nevoită să renunțe la hidrogenarea grăsimilor vegetale și să reconfigureze producția de margarină, dar încă există pe piață multe produse care conțin margarină clasică, pentru că este ieftină!

În ce alimente găsim acizi grași trans


În ce produse găsim acizi grași trans în mod frecvent? În toate alimentele care presupun un amestec de făină și margarină, adică produse de panificație și patiserie. Acizi grași trans găsim și în sosuri, semipreparate, alimente procesate și produse fast-food, acolo unde grăsimea animală de timp unt sau smântână este înlocuită cu forma mai ieftină- grăsime de cocos sau de palmier și margarină. Din păcate orice produs care are ca ingredient grăsimea vegetală are șanse mari să conțină și acizi grași trans”, explică medicul.

Atenție! Pizza făcută cu mozarella de proastă calitate, obținută din grăsimi vegetale în loc de lapte, este plină de acizi grași trans

Dincolo de alimentele ambalate, pe care ar trebui să fie indicat conținutul de acizi grași trans, mâncarea preparată în restaurante și rețele fast-food nu este nici controlată și nici analizată. Pizza făcută cu mozarella de proastă calitate, obținută din grăsimi vegetale în loc de lapte, este plină de acizi grași trans. La fel și preparatele care conțin sosuri și smântână vegetală, produsele de patiserie de la colț de stradă și majoritatea produselor de post. Pentru că grăsimile trans apar, culmea, doar în produsele care conțin grăsimi vegetale.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să abordezi corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă alimentară! Peste jumătate din alimentele și băuturile din comerț conțin resturi de pesticide, arată un nou studiu efectuat în Marea Britanie

Resturi de pesticide au fost descoperite în peste jumătate din probele de alimente și băuturi vândute în Marea Britanie.

Cea mai mare cantitate a acestor substanțe chimice periculoase au fost descoperite în căpșune.

Substanțele pot fi periculoase pentru oameni, avertizează specialiștii. Studiul a fost realizat în baza probelor recoltate în anul 2022.

Substanțele chimice au fost găsite în mai mult de jumătate din probele de alimente și băuturi, arată testele, potrivit Sky News.

Căpșunile s-au dovedit a fi cele periculoase în ceea ce privește prezența unor toxine rezistente care pot provoca oamenilor probleme grave de sănătate.

Resturi de pesticide au fost descoperite și în piersici, castraveți, caise și fasole.

Guvernul ar trebui să interzică 25 de pesticide, au spus experții. Acestea au fost descoperite în peste 3.300 de mostre testate de guvernul Regatului Unit în 2022.

sursa

Vitaminele care îți lipsesc dacă nu poți renunța la cafea

Dacă nu poți renunța la cafea, este posibil să îți lipsească anumite vitamine din corp. Consumul excesiv de cafeină poate afecta absorbția acestor nutrienți în organism. Este important să ai o alimentație echilibrată și să iei suplimente alimentare, dacă este nevoie, pentru a compensa eventualele deficiențe nutriționale cauzate de consumul excesiv de cafea.

Dr. Tatiana Meshteryakova, medic nutriționist, spune că prea multe cești cu cafea poate priva organismul de vitaminele de care are nevoie. Dar și dependența de băutură poate trăda o deficiență de vitamine, și anume vitaminele C și B, potrivit doctorulzilei.ro.

Consumul de cafea și deficit de vitamine

Expertul adaugă că organismul uman poate avea deficit de vitamine din cauza influenței obiceiurilor proaste și a altor factori în stilul de viață al unei persoane. În special, nutriționistul leagă dependența de cafea cu lipsa de vitamine din organism și recomandă să nu bei mai mult de două căni de băutură pe zi.

„Dacă bei mai mult de două căni de cafea pe zi, deshidratează organismul. Odată cu lichidul, se îndepărtează o mare cantitate de minerale și vitamine solubile în apă”, avertizează specialistul.

Așadar, potrivit medicului, excesul de cofeină consumată, care acționează ca un diuretic, afectează reducerea nivelului de vitamine C și grupa B. Ea subliniază că organismul uman ar trebui să primească cel puțin un litru și jumătate de apă în fiecare zi.  Cu o cantitate mai mică, viteza proceselor metabolice este redusă, iar absorbția componentelor utile din alimente, cum ar fi vitaminele, mineralele și enzimele, se înrăutățește.

Potrivit medicului, lipsa vitaminelor poate fi explicată prin absorbția lor slabă – acest lucru se poate întâmpla și din cauza tendinței de a mânca în exces. În plus, organismul este lipsit de vitamine sub influența toxinelor din fumul de tutun.

Fumatul duce la o distrugere completă a vitaminei C

Deficitul acestor vitamine duce la: performanțe psihice și fizice reduse letargie, slăbiciune, somnolență rezistență redusă la infecții recuperare mai lentă în diferite boli probleme ale pielii Cu o deficiență de vitamine din grupa B, sunt posibile probleme de somn, deteriorarea stării pielii și a părului și amorțeală a membrelor.

„Fumatul duce la o distrugere completă a vitaminei C și la o scădere a absorbției vitaminei A”, avertizează medicul. În plus, expertul a spus că reducerea capacității de resurse a organismului și pierderea de vitamine pot fi cauzate de o rutină zilnică incorectă și de lipsa somnului.

„Fără modificări ale stilului de viață și identificarea deficiențelor existente prin teste adecvate, suplimentele de vitamine nu vor funcționa”, notează medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Fiica lui Whitney Houston ,,s-a trezit” din comă
Articolul anterior
Vrei să spui adio colăceilor? Fă aceste exerciţii
Articolul următor