Secretele de frumuseţe ale actriţei Audrey Hepburn! Vezi ce o făcea să se menţină tânără

Fiul actriţei, Luca Dotti, a dezvăluit recent mai multe secrete din viaţa mamei sale. Se pare că frumuseţea efervescentă şi chipul iradiant, cu care a strălucit în rolurile sale, Audrey Hepburn le-a alimentat din interior. Actriţa era foarte intresată în a duce un mod viaţă sănătos, potrivit fiului său.

separator

Collage

Cu ocazia lansării unei cărţi de bucate proprii Audrey at Home, Luca Dotti povesteşte în cadrul unui interviu şi despre calităţile actriţei, făcând totodată publice câteva poze cu aceasta. Fiul său o descrie ca fiind un om bun la suflet, optimist, o persoană foarte sinceră şi deschisă.

Collage2Deşi cancerul apendicular pe care l-a suferit la vârsta de 63 de ani i-a fost fatal, Audrey Hepburn a fost mereu o persoană  pasionată de obicieiuri sănătoase, spune Luca. ,,Ea nu era obsedată de creşterea muşchilor,  de tehnici de meditaţie sau alimente pure. Mai degrabă, ea ducea un mod de viață sănătos, pentru că acest lucru o făcea fericită’’, povesteşte fiul actriţei.

Hidratarea este cheia

„Ea insista atât de mult ca cei din jurul său să bea apă cu regularitate. Ea folosea apa şi consuma o mulţime de legume în acelaşi timp’’.

Prepara şi consuma bucate în funcţie de sezon

„Mereu era în căutarea legumelor de sezon disponibile la piața noastră mică din Elveția. Audrey avea o viziune foarte sănătoasă cu privire la simţurile sale şi nicioadă nu i-a fost frică de îmbătrânire. Desigur, îşi făcea griji pentru că îi apăreau unele riduri sau fire albe, însă îşi adora anii, vârsta’’.

c1641360-b5f9-0131-7efb-1257ecb82302

Avea zile de ,,detox”

,,În zilele de detoxifiere, îi plăcea să consume doar fructe, legume, iaurt şi apă. Când se întorcea din călătoriile din Africa și era epuizată, asta făcea’’, dezvăluie Luca.

Nu era vegetariană, însă mânca carne în doze mici

„Mama mea nu a fost o vegetariană, ea consuma carne, dar foarte puțin, în doze mici. Îmi amintesc odată, casa noastră fiind la curte, despre ideea de a creşte pui și iepuri. Și mama s-a uitat la mine, asta e o idee bună, dar cine o să-i sacrifice? Așa că, am crescut cartofi în loc. Ea consuma 80 la sută în meniu fructe și legume”, spune Luca Dotti.

(Audrey, acasă în Elveția, cu un prieten apropiat)62d262016bc13c0b6ddca5bca00ce680

Aprecia lucrurile simple

,,Reţeta sa preferată erau pastele cu sos de tomate. Consuma asta mai ales când venea din călătorii, poate cu puţin morcov în sos de tomate’’.

(Audrey la pescuit cu un prieten de familie)

887da8b5511d28c43af1993d72058720

Pofta de viaţă a menţinut-o tânără

„Ea avea mai mult decât o viziune pozitivă asupra lucrurilor. Era înzestrată cu puţină naivitate, de fată tânără. De fiecare dată când descoperea ceva nou, manifesta nişte emoţii de copil. Niciodată nu îşi făcea griji pentru sine, fiind mai mult preocupată din cauza altora, din cauza noastra, a copiilor. Era o fire extrem de optimistă, ce trăia clipa. Chiar şi atunci când s-a îmbolnăvit şi stătea ţintuită la pat, spunea: Oh, când am să mă fac bine, trebuie să mergem în Australia! E atât de frumos acolo.”

Adora cartofii

,,Cartofii erau pâinea și untul ei. Uneori uităm, însă ea era olandeză, astfel încât cartofii au fost mare parte din dieta ei. Și tatăl ei era irlandez.’’

Nu a permis niciodată să-i ajungă faima la cap

,,Când mama s-a mutat la casa din Elveția, într-un sătuc, foarte mic, toată lumea se aștepta ca ea să coboare dintr-un Rolls-Royce sau Mercedes. Mama a avut o viață mai mult decât o istorie, o viaţă plină. Nu am văzut sentimente de regret în ochii ei’’, dezvăluie fiul actriţei.

(actriţa Audrey Hepburn la înot)06320014224ba9a6e4ac00728d94384e

1231231875_kinopoisk_ru-audrey-hepburn-499290_thumb5

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să abordezi corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Adevărul despre postul intermitent! Tot mai mulți oameni îl urmează

Postul intermitent este urmat de tot mai mulți oameni. Majoritatea dintre aceștia spun că efectele sunt vizibile după doar câteva zile. Acest tip de dietă presupune o pauză alimentară de 6,8 sau chiar 12 ore între mese. Mihaela Bilic susține că metoda este una sănătoasă și ar trebui adoptată de toate persoanele care duc o luptă cu kilogramele în plus, scrie evz.ro.

Rețelele de socializare sunt pline de mărturii ale celor care au reușit să slăbească prin această metodă. Cu toate că este combătută de mulți specialiști, Mihaela Bilic susține că postul intermitent este de un real ajutor pentru cei care vor să piardă în greutate.

„Tot suntem în post și cuvântul acesta este din nou la modă, iar eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună așa, foarte științific. Că dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești de la țară și nepregătit. Iată, însă, cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli; avem impresia că nu mâncăm-nu mâncăm, dar și când mâncăm, mâncăm tot frigiderul. ”, a explicat nutriționistul.

Rezultate impresionante

Medicul nutriționist susține că postul intermitent nu este benefic doar pentru slăbire, ci și pentru un organism sănătos. Pauzele dintre mese vor da timp organismului să se regleze, iar metoda va proteja ficatul, spune specialistul.

„De ce este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Ei bine, avem grijă de ficatul nostru e fantastic ce uzină de metabolizare este, aș spune că este organul central. OK, inima pompează sângele, dar fără ficat nu am avea glicemie, nu am avea acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Multă lume crede că acest carburant, carbohidrații, îi luăm din alimentație; noi trebui să știm însă că ficatul este și un rezervor de glucoză și el știe, din grăsime, din proteine, să facă glucoză.”, a mai spus aceasta.

Mihaela Bilic, despre postul extrem de 40 de zile

În mediul online există și mărturii ale unor persoane care au ținut post negru timp de 40 de zile. În această perioadă, acestea au consumat doar lichide. Pe lângă rezultatele vizibile, aceștia au declarat că sunt plini de energie, iar tonusul li s-a îmbunătățit substanțial. Mihaela Bilic susține că organismul poate rezista unui astfel de program, care nu ar fi greșit dacă ar fi parcurs sub îndrumarea unui specialist.

„Deci noi nu avem niciun risc să nu mâncăm, și nu o zi, două, trei, putem să nu mâncăm 40 de zile. Sunt medici nutriționiști care au consumat doar lichide, sub control medical, și au văzut că 40 de zile fără mâncare nu este nimic dramatic.”, a mai spus medicul nutriționist.

5 motive ascunse care îţi provoacă poftă intensă de dulce
Articolul anterior
Tatiana Vornicescu e omagiată. Ce surpriză i-au făcut colegii de breaslă!
Articolul următor