Secretul culinar al francezilor, care îi face să trăiască mult şi să fie sănătoşi

Cercetătorii de la Universitatea Aarhus din Danemarca au ajuns la concluzia că francezii au o viaţă lungă şi sănătoasă tocmai datorită produselor lactate consumate, şi în special brânzei. Un fenomen cunoscut sub numele de “paradoxul francez”.

separator
dieta-frantuzeasca

Astfel, studiul oamenilor de ştiinţă danezi întreprins in acest sens, sugerează că produsele lactate fermentate cum ar fi brânza ar putea contribui la longevitate şi sănătate. Francezii se bucură de o incidenţă scăzută a bolilor coronariene şi o medie a speranţei de viaţă de 82 de ani, în timp ce consumă până la 23,9 kg de brânză în fiecare an. Britanicii, care mănâncă 11,6 kg de brânză în fiecare an, au de două ori mai ridicat nivelul de boli cardiovasculare, iar speranţa lor de viaţă este de 81 ani.

Hanne Bertram, cercetător la Universitatea Aarhus, a descoperit că cei care au mâncat brânză au avut un nivel mai ridicat de acid butiric, un compus care a fost legate de obezitate redusă şi metabolism mai ridicat. Nivelurile ridicate de butirat au fost legate de o reducere a colesterolului.

Poze emoționante adunate de la nunți! Nu vei rămâne indiferent
Articolul anterior
Un elev român a inventat un program de detectare a cancerului. Nu mai e nevoie de biopsie!
Articolul următor
Alte articole interesante