Semințe cu proprietăți anticancerigene

Natura pune la dispoziție o serie de compuși benefici pentru sănătate. De-a lungul timpului, mai multe cercetări medicale au demonstrat faptul că există multe substanțe naturale cu puternice efecte anticancerigene. Unele semințe întăresc sistemul imunitar și ajută la stoparea dezvoltării celulelor maligne.

separator

Patru tipuri de semințe au oferit rezultate pozitive în lupta contra tumorilor. Totodată, trebuie menționt faptul că consumul acestora nu poate substitui tratamentul indicat de către medic în lupta cu tumorile.

1. Semințele de măr

Semințele de măr sunt considerate de mulți experți ca fiind unul dintre ingredientele naturale anticancerigene cele mai puternice. Din punct de vedere științific s-a dovedit că semințele de măr au o acțiune care poate inhiba creșterea celulelor maligne în diferite tipuri de cancer precum cancerul de colon, plămâni, prostată, pancreas, cancerul de sân, cancerul de stomac.

Se pare că compușii fitochimici din aceste semințe sunt foarte eficienți în stoparea creșterii celulelor canceroase; în plus, acest tip de terapie distruge doar celulele care determină apariția cancerului și nu compromite celulele sănătoase.

Este adevărat faptul că semințele de măr conțin o cantitate minimă de cianură și pot fi letale dacă se iau în doze ridicate. Tratamentul cu semințele de măr se va urma doar la recomandarea unui medic fitoterapeut competent.

2. Semințele de struguri

Extractul care se obține din semințele de struguri este o sursă bogată în antioxidanți, bioflavonoide și un compus activ cunoscut sub denumirea de B2G2, a cărui acțiune în organism poate combate dezvoltarea celulelor cancerigene. În trecut se credea că compușii bioactivi prezenți în extractul din semințele de struguri au capacitatea de a ataca în mod selectiv diferite grupe de celule cancerigene, însă în prezent s-a putut confirma că acest compus numit B2G2 este cel care crează acest efect.

Extractul din sâmburi de struguri este un antioxidant foarte puternic datorită substanțelor active pe care le conține, proantocianidinele oligomerice, care sunt considerate chiar mai puternice decât vitaminele C și E. Extractul din sâmburi de struguri protejează sistemul cardiovascular, combate radicalii liberi, încetinește procesul de îmbătrânire, întărește sistemul imunitar și reduce creșterea tumorilor maligne cu până la 67%.

3. Semințele de in

Datorită conținutului lor bogat de lignani, semințele de in sunt incluse și ele pe lista posibililor remedii având acțiune anticancerigenă. S-a demonstrat deja că aceste semințe au un rol important în prevenirea și tratarea cancerului de sân, pe lângă faptul că acționează ca fitoestrogeni. Se pare că semințele de in induc apoptoza celulelor cancerigene, iar în același timp inhibă angiogeneza (procesul prin care corpul construiește vase de sânge), ceea ce poate ajuta la evitarea metastazelor.

În plus, semințele de in sunt o sursă semnificativă de acid alfa-linoleic, care este un tip de acid gras esențial omega 3 care acționează în mod eficient contra apariției cancerului și a altor boli cronice.  Semințele de in sunt cea mai bogată sursă vegetală de omega-3, un antioxidant cunoscut pentru efectele benefice asupra inimii, sistemului osos şi tensiunii arteriale. Datorită acestor beneficii, semințele de in constituie o alternativă excelentă la uleiul de pește și carnea de somon. În plus, semințele de in mai au şi avantajul că asigură un aport important de fibre, vitamine (în special, cele din complexul B) şi de minerale.

4. Sâmburii de caise

După ani de cercetări, biochimistul Ernest Krebs a izolat, în anul 1950, o nouă vitamină pe care a denumit-o B17 – cunoscută şi sub numele de amigdalină. Caisele conțin o cantitate importantă de vitamina B17, a cărei acțiune în corp are un efect anticancerigen. Această vitamină este foarte bună atât pentru a preveni cu succes cancerul, dar este recomandată și pacienților care din păcate, se confruntă cu această boală.

Sâmburii de caise au fost folosiți încă din timpuri străvechi ca remediu, fiind considerați un remediu extraordinar pentru problemele respiratorii precum astmul, bronșita sau tusea cronică. Sâmburii de caise sunt folosiți pentru stimularea imunității, pentru vindecarea afecțiunilor respiratorii sau ale stomacului, precum și în tratamentul cancerului de sân, cancerului pulmonar, cancerului de colon, problemelor de memorie (boala Alzheimer) și litiazei biliară.

Ca mod de administrare, adulții pot consuma 5-10 sâmburi pe zi, iar copiii până la 6 ani1-2 sâmburi pe zi. Ca și în cazul semințelor de măr, se recomandă îndrumarea unui medic fitoterapeut competent.

În toate cazurile, fie care prevenție, fie ca tratament, semințele trebuie să fie luate sub supraveghere medicală și în cantități minime, deoarece unele dintre acestea pot avea efecte negative dacă sunt consumate în mod excesiv.

În același timp, este de menționat încă o dată că consumul semințelor nu poate substitui consultația medicului și tratamentul recomandat de către specialist, care sunt categoric indicate în acest caz.

sursa

Cum să faci o prăjitură cu morcov de post fără coacere: rețeta cu care vei surprinde întreaga familie

Prajitura cu morcov de post este perfecta pentru perioadele in care trebuie sa te abtii de la diverse alimente, dar si pentru regim. In plus, nu contine nici gluten, asa ca oricine poate sa o manance. Unde mai pui ca se face si la rece, deci nu va trebui sa aprinzi cuptorul nici macar un minut! Acest desert are putine calorii si poate fi savurat ca gustare, intre mese, fiind ideal atunci cand este servit alaturi de un ceai fierbinte, scrie realitatea.net

Iata cum sa faci o prajitura cu morcov de post fara coacere!

Reteta de prajitura cu morcov de post
Acest desert este facut numai din ingrediente permise in post. Este o prajitura frageda, nu este uscata deloc, chiar daca nu contine unt sau grasimi vegetale. In plus, are un frosting delicios, din caju si nuci, care adauga savoare acestui desert grozav. Nu contine zahar deloc, ci este indulcit natural, cu ajutorul curmalelor, care sunt pline de nutrienti si leaga perfect compozitia.

Ingrediente pentru frosting:

– 200 g de caju;
– 150 ml de lapte de migdale neindulcit;
– 4 curmale mari deshidratate, fara samburi;
– esenta de vanilie, dupa gust

Ingrediente pentru prajitura cu morcov de post:

  • 300 g de fulgi de ovaz;
  • 320 g de morcovi;
  • 180 g de curmale;
  • 50 g de migdale;
  • 2-3 lingurite de scortisoara;
  • o lingurita de ghimbir pudra;
  • un sfert de lingurita de nucsoara;
  • o mana de nuci zdrobite;
  • coaja de la o jumatate de portocala.

Mod de preparare:

  1. Se lasa la inmuiat nucile caju. Pune-le intr-un castron si toarna apa fierbinte peste ele. Lasa-le sa stea asa cel putin o ora sau cel mult peste noapte. Cu cat stau mai mult, cu atat vor fi mai moi si mai bune pentru a le folosi la creme. Poti sa le inmoi si in lapte de migdale sau de orez. 
  2. Dupa o jumatate de ora sau a doua zi, prepara mixul pentru prajitura cu morcov de post. Pune fulgii de ovaz, morcovii (dati pe razatoare), curmalele, migdalele, scortisoara, nucsoara si ghimbirul intr-un robot de bucatarie. Amesteca ingredientele pana se omogenizeaza complet. Intre timp, pune hartie de copt intr-o tava de 22×22 cm, astfel incat sa lasi hartie si in afara acesteia (dupa ce e gata prajitura, o vei scoate tragand hartia din ambele parti). 
  3. Toarna mixul de morcovi in tava. Foloseste o spatula sau o lingura pentru a-l intinde uniform. Pentru a nivela blatul, foloseste fundul unui pahar sau o alta suprafata dreapta.
  4. Acum prepari frostingul. Adauga in blender nucile caju inmuiate, laptele de migdale, curmalele si vanilia. Proceseaza-le pana obtii o crema omogena. E posibil sa iasa o culoare usor maronie de la curmale sau sa ramana bucatele mici de caju, dar gustul acestora este delicios si confera putina textura cremei. 
  5. Toarna crema peste prajitura si intinde-o cu o spatula. Presara deasupra nuca zdrobita si coaja de portocal. Lasa prajitura la frigider circa o ora inainte de a o servi. 

Prajitura cu morcov de post este alegerea cea mai potrivita daca vrei sa mananci ceva dulce si sanatos in aceasta perioada de restrictii.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă nu bei apă toată ziua

Hidratarea este foarte importantă pentru un organism sănătos, însă de multe ori ajungem să nu ne hidratăm corespunzător. Iată ce se întâmpla dacă nu bem deloc apă o zi întreagă. Explicațiile te vor determina să bei ccele 8 pahare de apă pe zi recomandate de către toți medicii, scrie redactia.ro.

Ce se întâmplă în organismul nostru dacă nu bem apă toată ziua

Dr. Mitchell Naficy susține că menținerea unei hidratări adecvate este importantă pentru sănătatea corpului și a minții. Apa este esențială pentru multe procese importante din organism, inclusiv pentru hidratarea celulelor și a țesuturilor, transportul nutrienților, eliminarea deșeurilor și menținerea echilibrului electrolitic.

De asemenea, deshidratarea poate duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv dureri de cap, oboseală, constipație, probleme renale și chiar probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea și depresia.

Principalele semne ale deshidratării

Este important să fim atenți la semnele deshidratării și să ne asigurăm că bem suficientă apă în fiecare zi, mai ales dacă facem efort fizic sau trăim într-un climat cald și uscat. Este recomandat să bem cel puțin 8 pahare de apă pe zi și să ne hidratăm și prin consumul de alimente cu conținut ridicat de apă, cum ar fi fructele și legumele proaspete.

Ce se poate întâmpla dacă nu bem apă deloc toată ziua? Dacă nu bem apă, se vor instala semnele deshidratării. Printre primele semne se numără senzația de sete, dar și lipsa nevoii de a urina sau urina închisă la culoare.

Pe lângă acestea, alte semne ale deshidratării includ:

  • Gura uscată și senzația de uscăciune în gât
  • Pielea uscată și cu senzație de mâncărime
  • Oboseală și somnolență
  • Dureri de cap și amețeli
  • Crăpături în buze și limba uscată
  • Scăderea performanței fizice și a capacității de concentrare

Atunci când nu consumăm apă toată ziua, este posibil să observăm modificări ale sănătății oculare și ale vederii. „Dacă cineva nu bea suficientă apă pe tot parcursul zilei, poate duce la pierderea de lichide în organism”, spune Besty S. Jacob, optometrist din Florida, citat de Best Life. „Acest lucru, la rândul său, poate duce la condiții precum ochi uscați, oboseală și probleme de vedere, cum ar fi iritații, lăcrimare în exces, vedere încețoșată sau senzația de corp străin în ochi. Fără lacrimi suficiente pentru a hrăni ochii, crește predispoziția la infecții.”, concluzionează medicul.

Dacă nu am băut apă deloc pe parcursul zilei este posibil să observăm și schimbări ale modului de funcționare a tractului digestiv. „Corpul tău are nevoie de apă pentru a digera și a absorbi în mod corespunzător nutrienții importanți, așa că s-ar putea să întâmpini probleme digestive precum constipația sau crampele”, spune Dr. Mitchell Naficy.

Toate mâncărurile din reclame sunt false! Folosesc ulei de motor pentru clătite

Toate mâncărurile din reclame sunt false, iar noi avem dovada în acest sens. Cei care produc reclame folosesc, de exemplu, ulei de motor pentru clătite sau plastic pentru cuburile de gheață, scrie spynews.ro. Un TikToker a explicat exact cum se fac reclamele ca să le dea un aspect natural și, bineînțeles, să atragă clienții. Iată cum sunt făcute acestea!

Mâncărurile din reclame nu sunt adevărate. Cei care le fac folosesc tot felul de trucuri pentru a atrage și pentru ca aspectul lor să arate cât mai bine. Iată cum sunt reclamele făcute, de fapt, dar și cum mâncarea pe care o faci tu nu este niciodată la fel!

Toate mâncărurile din reclame sunt false

Potrivit unui TikToker, reclamele sunt false. Acesta a explicat exact cum se produc reclamele și ce le face, de fapt, să arate atât de bine și de natural, astfel încât să atragă oamenii și să îi facă să cumpere.

Ei bine, în loc de frișcă se folosește spumă de ras și asta pentru că își păstrează mai bine forma și arată mai natural și mai estetic. De altfel, în loc de toppingul de ciocolată se folosește un gel, pentru a curge mai bine din prăjituri.

În reclame, siropul de clătite este, de fapt, ulei de motor, care se folosește pentru mașină. În acest fel, uleiul de motor arată mai bine în reclamă, este mai ieftin și, mai mult decât atât, el nu intră în clătite. Pentru a crea spațiul dintre clătite se folosește o bucată de carton.

De asemenea, în loc de cuburi de gheață se folosesc cuburi de gheață din plastic, deoarece nu se topesc și oferă o senzație de răcoritor și fresh. Mai mult, înghețata din reclame este, de fapt, cartof fiert și pisat, amestecat cu colorant alimentar, pentru că își păstrează mai bine forma și arată mai natural.

Un nou scandal sexual la Hollywood
Articolul anterior
O doctoriță obstetrician din Rusia a murit după ce a muncit fără întrerupere timp de 31 de ore
Articolul următor