Slăbește fără să te înfometezi!

Vrem să slăbim fără să ne înfometăm! Vestea bună este că se poate! În mai multe articole am vorbit despre importanța unei alimentații raționale și echilibrate, plus o doză de sport care ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus.

separator

plasare

Dar pentru a avea rezultate uimitoare ar fi bine să cunoaștem și principiile de funcționare a propriului organism, nimit simplu crononutriție. Respectând nevoile corpului nostru slăbim încet fără constrângeri majore.

În funcție de momentul zile organismul nostru secretă anumite substanțe în proporții diferite (hormoni, enzime) care îndeplinesc diverse funcții. Aceste substanțe ne oferă energie, consumă energie și ne ajută să avem un somn liniștit.

”Omul are un bioritm, adică funcţionează diferit în 24 de ore”, explică Gheorghe Mencinicopschi, citat de adevărul.ro

– Ficatul începe să funcţioneze ca detoxifiant între orele 1.00 şi 3.00 dimineaţa. Dacă mâncăm noaptea, ficatul nu poate să facă detoxifierea. De aceea, e o normă biologică să mănânci cu 3-4 ore înainte de somn şi să nu te culci mai târziu de 22.00.

– Dimineaţa se activează funcţia colonului. Respectiv organismul nostru are nevoie de fibre.

– Tot dimineaţa, de la 4.00-5.00 se activează sistemul cardiovascular.

Dimineaţa se secretă mai multă insulină. Asta ne spune că în prima parte a zilei, organismul se pregăteşte pentru stresul zilei. De aceea, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei.

Astfel, dacă consumi alimentele de care are nevoie organismul pentru a-și îndeplini funcțiile, nu riști să adaugi în kilograme. Deoarece îi oferi sustanțele necesare exact la orele când el este activ și îl lași să se relaxeze când acesta are nevoie.

alte Articole interesante

Alte Articole interesante