Ştiai ce diferenţă există între praful de copt şi bicarbonat la gătit?

În bucătărie, la prepararea produselor de patiserie, poţi să te întrebi care este diferența dintre bicarbonatul de sodiu și praful de copt și când este mai bine să utilizezi un ingredient sau altul?

separator

20100621-pancakes-powder-vs-soda

Trebuie ştiut ce diferenţe există între praful de copt şi bicarbonat:

Ce este bicarbonatul de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu este un agent de creștere folosit frecvent în diferite rețete. Proprietățile sale sunt activate atunci când acesta se amestecă cu ingrediente acide, cum ar fi chefirul, chişleagul, oțetul sau lămâia. În urma acestei reacţii chimice rezultă multe gaze, fapt ce determină aluatul să îşi mărească volumul, să se ridice. La coacerea prăjiturilor, checurilor, se foloseşte bicarbonatul, însă dacă vei pune prea mult bicarbonat, aluatul ar putea căpăta un gust amar sau o culoare maro.

Ce este praful de copt?

Praful de copt are același agent de creștere ca și bicarbonat de sodiu, însă este combinat din start cu un ingredient acid sub formă de praf, cum ar fi bitartratul de potasiu. Se consideră că praful de copt are o proprietate dublă în creștere, faţă de bicarbonat. Praful de copt devine activat odată ce este amestecat în aluat și va începe să crească aluatul atunci când acesta începe să se încălzească. Deobicei, praful de copt se foloseşte în reţete care nu conţin niciun ingredient acid, cum ar fi chefirul, oţetul sau sucul de lămâie.

Bitartratul de potasiu, prezent în majoritatea prafurilor de copt din comerţ, manifestă un efect diuretic şi laxativ asupra organismului, din cauza conţinutului de kaliu. Cu toate acestea, reacţiile adverse ale substanţei nu se manifestă dacă  praful de copt este folosit în cantităţile recomandate la gătit, potrivit specialiştilor.

Legumele din comerţ, vândute înafara sezonului, sunt o bombă de chimicale, care provoacă intoxicarea ficatului, rinichilor şi a sistemului nervos central!
Articolul anterior
Au vrut să-și cumpere accesorii din piele naturală. E îngrozitor ce au găsit înăuntru!
Articolul următor
Alte articole interesante