Suferi de acnee? Atunci mănâncă aceste alimente

Acneea este o afecțiune a epidermei apărută ca urmare a unei hipersecreții a glandelor sebacee și caracterizată prin puncte negre, puncte albe sau coșuri care apar la suprafața pielii. În unele cazuri apar și leziuni mai profunde, denumite chisturi.

separator

Acneea poate apărea și la alte vârste decât ceea a pubertății, și sub diferite forme. În una din emisiunile „The Dr. Oz Show”, renumitul nutriţionist recomandă trei alimente care luptă cu acneea:

1. Păstârnacul  este bogata în vitaminele din grupul B, provitamina A, vitamina C, minerale (potasiu, fosfor şi calciu) conţine proteine şi multe fibre alimentare. Ştim că multe boli ale pielii denotă prezenţa unor afecţiuni interne. Iar păstârnacul începe cu lucrul cel mai important: contribuie la eliminarea toxinele din organizm, are proprietăţi diuretice, depurative şi este recomandat şi atunci când vrei să slăbeşti. Astfel, această rădăcinoasă te va ajuta să scapi de acnee.

pastarnac

2. Varza funcţionează ca o reţetă naturală pentru exfolierea pielii prevenind astfel apariţia coşurilor.  Sucul de varză are un conţinut bogat de vitamina C, minerale şi sulf organic, care au rolul de a preveni uscarea şi iritarea pielii. Este o legumă care poate fi folosită cu succes şi intern (detoxifică organismul, este o sursă bună de minerale şi vitamine), şi extern pentru prevenirea unor afecţiuni ale pielii sau chiar tratarea lor.

varza_1

3. Ridichea neagră depurativă şi energizantă ajută organismul să elimine deşeurile. Iar măştile din ridichie curăţă tenul şi combat acneea.

ridiche-neagra

 

Tradiţii deocheate legate de naştere (Partea I)
Articolul anterior
Cele mai frumoase și ieftine inele de nuntă! Prețuri de la producători
Articolul următor
Alte articole interesante