Nutriționiștii americani au identificat șapte produse principale pe care femeile care au peste 40 de ani ar trebui să le consume regulat. Potrivit oamenilor de știință, aceste produse ajută la prevenirea celor mai frecvente boli. În special, protejează de osteoporoză, boli de inimă, cancer de sân și ajută la evitarea senzațiilor neplăcute ce țin de apariția menopauzei.
1. Roșiile cherry sunt pe primul loc, deoarece sunt bogate în licopen – o substanță ce oferă proprietăți puternice antioxidante. Consumul regulat de roșii cherry reduc riscul de cancer la sân și col uterin, inclusiv previn bolile de inimă.
2. Semințele de in conțin acizi grași polinesaturați omega-3 și lignin, care fac parte din fibră, ceea ce reduce nivelul colesterolului „rău”. Conform studiilor clinice efectuate de experții Clinicii Mayo, 40 de grame de semințe de in pot reduce senzațiile neplăcute din perioada premenopauză. În plus, acest produs va contribui la reducerea riscului de cancer mamar.
3. Varza conține luteină ce ajută la menținerea vederii, vitamina C – întărește sistemul imunitar, calciu și vitamina K – fac oasele mai puternice. Acest produs este extrem de important pentru prevenirea osteoporozei și fracturilor asociate.
4. Somonul ajută la evitarea depresiei și întăresc sistemul nervos. De asemenea, mărește nivelul de estrogen, care de obicei scade după 40 de ani, notează FOXNews.
5. Sucul de afine este bogat în vitamina C și antioxidanți, care contribuie la consolidarea generală a sistemului imunitar. De asemenea, sucul de merișor va ajuta la prevenirea infecțiilor tractului urinar, iar taninurile conținute în suc, împiedică pătrunderea microbilor în celule. Sucul de afine intensifică efectul oricărui medicament de mai multe ori, inclusiv antibioticele.
6. Iaurtul grecesc – bogat în proteine și este fără zahăr. Acest produs este fabricat din lapte de oaie, care reduce riscul de diabet zaharat, îmbunătățește tonusul țesutului muscular și întârzie procesul de îmbătrânire. De asemenea, iaurtul conține calciu, vitamine și microorganisme benefice, îmbunătățește digestia și acționează liniștitor pentru sistemul nervos.
7. Nucile reduc riscul de cancer mamar și osteoporoză. Doar 50 de grame de fructe cu coajă lemnoasă pe zi limitează creșterea celulelor canceroase în organism, ajutând la menținerea oaselor puternice și sănătoase. De asemenea, nucile sunt de neînlocuit în cazul metabolismul încetinit și previn constipația.