Bogate în proteine, carbohidraţi, minerale şi vitamine, algele marine sunt o adevărată „comoară din adâncuri”. Consumate cu regularitate menţin organismul tânăr, oferă energie, iar pentru persoanele care îşi doresc să slăbească poate fi un aliat de nădejde. Algele marine induc senzaţia de saţietate şi încurajează organismul să elimine surplusul de grăsime. O cură de alge diminuează stratul adipos şi creşte fermitatea şi elasticitatea pielii, fără efecte secundare asupra sănătăţii.
În plus, au un efect energizant asupra ficatului ceea ce face ca toxinele să fie eliminate mai uşor, respectiv organismul îşi recapătă vitalitatea şi este mult mai imun în faţa răcelii şi infecţiilor.
Sper că te-am convins să introduci în meniul tău aceste bogăţii marine. Iată câteva reţete cu alge marine:
Somon cu salata de alge marine
Ingrediente pentru 2 persoane:
– 2 fieuri mici de somon
– 100 gr orez
– 30 gr de alge marine deshidradate
Pentru sos:
– 1 lingură de ulei
– 1 lingură de oţet alb
– 3 linguri sos de soia
– 3-4 căţei de usturoi, pisaţi
– 1 linguriţă zahăr brun
– 1 linguriţă ghimbir prospăt ras (opţional)
– sare, piper după gust
Pentru decorat:
– susan
– ceapă verde
– ardei iute
Fileurile de somon se asezonează cu sare şi piper şi se pun la frigider măcar jumătate de oră. Se coc în tigaia-grill, 4 minute pe o parte şi 3 minute pe cealaltă, în funcţie de grosimea fileului. Orezul se fierbe în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet şi se afânează uşor cu furculiţa.
Salata de alge se prepară cu aproximativ 2-3 ore înainte de masă şi se da la rece, astfel încât să se asezoneze cum trebuie. Mai întâi spălăm algele foarte bine şi le lăsăm 20 minute la hidratat după care le clătim bine. După ce le scurgem le amestecăm cu sos.
În momentul servirii scotem salata din frigider, o aşezam în forma de cerc pe farfurie, o decoram cu seminţe de susan, ceapă verde şi ardei iute. În mijlocul ei aşezăm orezul şi deasupra somonul. Se serveşte cu lămâie.
Salată de alge marine cu crudităţi
Ingrediente:
3 morcovi, daţi pe răzătoare
2 castraveţi, mărunţiţi
2 roşii, tocate
1 ceapa roşie, tocată
1 ardei gras, mărunţit
1 lingură ulei măsline
sare, piper
Algele se lasă 10 minute la rehidratat într-un bol cu apă rece. După ce s-au umflat şi au devenit gumoase, se scurg de apă şi se amestecă într-un bol cu restul ingredientelor. Se asezonează cu ulei, sare şi piper. La dorinţă poţi adăuga un strop de zeamă de lămâie.