Excesul în greutate poate avea la bază diverse motive, mai mult sau mai puţin severe. Cel mai des, potrivit experţilor în sănătate, îngrăşatul se produce din cauza regimului alimentar dezechilibrat şi lipsei activităţii fizice. Pentru a avea o sănătate de fier trebuie să incluzi în dietă alimente cu puţine calorii şi variaţi nutrienţi.
Vitamina C te ajută să scazi în greutate
Primind dozele zilnice necesare de vitamina C nu numai că ajuţi organismul să funcţioneze corespunzător, dar, de asemenea, scazi mai eficient în greutate. Persoanele ce au carenţă de vitamina C în organism înregistrează o masă corporală mai mare şi pierd mai greu în greutate, potrivit unui articol publicat în Jurnalul Colegiului American de Nutritie.
Cantităţile suficiente de vitamina C au crescut cu 30% nivelul de ardere a grăsimilor în timpul exerciţiilor fizice de intensitate moderată şi în timpul antrenamentelor.
Vitamina C activizează carnitina
Carnitina este o substanță produsă în ficat și rinichi, fiind depozitată în mușchi, inimă, creier şi spermă, potrivit Maryland Medical Center. Carnitina transformă grăsimea în energie şi este activată de vitamina C. Prin urmare, vitamina C este implicată şi în procesul de ardere a grăsimilor.
Potrivit unui studiu efectuat la Arizona State University şi raportat pe website-ul Nutrition and Metabolism, nivelul adecvat de vitamina C în corp este esenţial pentru reducerea circumferinţei taliei şi IMC-ului.
Recomandările zilnice necesare de vitamina C sunt de 90mg pentru bărbați și 75mg pentru femei. Vitamina C este o vitamină hidrosolubilă, de aceea trebuie aportată zilnic în organism.
Nu este necesar să iei suplimente cu vitamina C cu scopul de a slăbi, trebuie doar să incluzi în dietă alimentele bogate în vitamina C.
1/2 cană de ardei gras roşu conţine 95mg de vitamina C; o portocală de mărime medie – 70mg; un grapefruit mediu – 64mg; 100g de varză – 37mg; un măr ori 100g rădăcină de ţelină – 8mg; 100g de praz – 12mg; un cartof are 20mg de vitamina C; 100g căpşune – 60mg; 100g coacăză – 181mg; zmeura – 26mg; 100g agrişe – 27mg.