Trucuri culinare dezvăluite de bucătari pricepuţi

Chiar dacă nu eşti pasionată de gătit, aceste sfaturi te vor scoate din impas de fiecare dată. Sunt trucuri simple, însă care au o importanţă mare pentru ca reţeta să iasă perfect de fiecare dată. Iată câteva trucuri culinare dezvăluite de bucătari pricepuţi:

separator

yyyyyyyCafeaua e mai bună dacă adaugi scorţişoară şi puţină sare

Sarea are rolul de a accentua dulceaţa cafelei, iar scorţişoara intensifică aroma ei. Ai încredere şi încearcă această combinaţie!

Cum păstrezi carnea suculentă în timpul gătirii

Amestecă bucăţile de carne cu un albuş de ou şi o linguriţă de amidon de porumb. Acest lucru va împiedica uscarea cărnii în timpul preparării termice.

Cum să faci o prăjitură fără să ţii cont de nicio reţetă

Reţine că indiferent despre ce prăjitură este vorba, ingredientele de bază trebuie să fie adăugate în cantităţi egale. Adică, cantitatea de zahăr trebuie să fie aceeaşi cu cea de făină. Iar ouăle folosite trebuie să fie aproximativ de aceeaşi greutate cu cantitatea de unt.

Legume în culori vibrante şi după gătit

Dacă vrei ca spanacul sau fasolea verde să-şi păstreze culoarea vibrantă, pune-le imediat în apă cu gheaţă după ce le-ai luat de pe foc. Astfel, procesul de gătire va fi întrerupt şi ele îşi vor păstra culoarea frumoasă.

trucuri-in-bucatarieCum să găteşti perfect orezul

Alege un sortiment de orez cu bob lung, basmati sau jasmine. La o cană şi jumătate de orez spălat bine în prealabil se adaugă două căni cu apă. Lasă-l pe foc mediu până când absoarbe puţin din apă, după care se dă focul pe mic şi se aşază sub capac un prosop de bucătărie. Ai grijă să-i ridici marginile pentru a nu ajunge la flacără. După 15 minute se stinge focul şi se mai lasă încă 10 minute sub capac şi prosop. Vei obţine un orez pufos!

Struguri congelaţi în loc de gheaţă

Cuburile de gheaţă folosite pentru a răci vinul se topesc şi vor dilua băutura. O sugestie a bucătarilor pricepuţi este să înlocuieşti gheaţa cu boabe de struguri congelate. Astfel, gustul vinului nu va fi deloc alterat.

Laptele şi sarea vor păstra conopida albă, chiar dacă este gătită

Ca să-şi păstreze albul imaculat, conopida trebuie pusă în apă şi să adaugi puţin lapte şi sare în timp ce se fierbe. Acest lucru o va împiedica să-şi piardă culoarea şi să devină mai închisă la culoare.
sursa

Metodă nouă de tratare a diabetului zaharat, descoperită de către cercetători!
Articolul anterior
Natalia Cheptene: De 10 ani joacă acest rol! Și nu regretă!
Articolul următor
Alte articole interesante