Un cocktail sănătos din fructe şi legume (Reţete)

646x404 (2)Cercetările efectuate de specialiştii în nutriţie arată că, la persoanele care beau zilnic un pahar şi jumătate de suc proaspăt de legume şi fructe, canti­tatea substanţelor protectoare din sânge se du­blează. Ceea ce înseamnă: un sistem imunitar puternic şi dimi­nuarea riscului de îmbolnăvire (este vorba mai ales de boli de inimă, de circulaţie sau de cancer).

separator

Vezi mai jos câteva reţete de cocktailuri din fructe şi legume preparate cu storcătorul.

Cocktail de măr + ţelină
Pentru un pahar (0,2 l): Se amestecă 100 ml suc na­tural de mere cu 100 ml suc de ţelină şi o lingură de sa­la­tă verde (creaţă) tăiată mărunt. Este un puternic ener­gizant, datorită conţinutului bogat în vitaminele B şi C.

sucuri-fructe

svekolnyj_sok_1Cocktail de sfeclă + portocale
Pentru un pahar: Se amestecă 100 ml suc de por­tocale cu 50 ml suc de sfeclă şi 50 ml zeamă de varză (acră) şi se adaugă o linguriţă de miere şi o lingură de germeni de grâu. Este un suc răcoritor şi tonifiant, da­torită vitaminelor şi substanţelor vegetale vitale pe care le conţine.

Cocktail de caise + iaurt
Pentru un pahar: Se amestecă 50 ml suc de caise cu 200 ml iurt şi un vârf de cuţit de vanilie rasă (ba­ton). Rezultatul: mai multă vitalitate, datorită betaca­rotenului şi vitaminei C şi – în plus – albumină şi calciu (pentru oase).

Suc de fructeCocktail de legume + hrean
Pentru un pahar: Se amestecă 100 ml suc de legume (diferite) cu 1/2 rădăcină de hrean (ras), o lingură de codiţe de ceapă verde (tăiate rondele) şi 100 ml zer. Conţine substanţe vegetale bioactive, energizante pen­tru întregul organism.

Atenţie! Combinaţia trebuie consumată imediat după preparare, fiindcă substanţele nutritive se degradează extreme de repede.

Sursa

alte Articole interesante