Cercetările efectuate de specialiştii în nutriţie arată că, la persoanele care beau zilnic un pahar şi jumătate de suc proaspăt de legume şi fructe, cantitatea substanţelor protectoare din sânge se dublează. Ceea ce înseamnă: un sistem imunitar puternic şi diminuarea riscului de îmbolnăvire (este vorba mai ales de boli de inimă, de circulaţie sau de cancer).
Vezi mai jos câteva reţete de cocktailuri din fructe şi legume preparate cu storcătorul.
Cocktail de măr + ţelină
Pentru un pahar (0,2 l): Se amestecă 100 ml suc natural de mere cu 100 ml suc de ţelină şi o lingură de salată verde (creaţă) tăiată mărunt. Este un puternic energizant, datorită conţinutului bogat în vitaminele B şi C.
Cocktail de sfeclă + portocale
Pentru un pahar: Se amestecă 100 ml suc de portocale cu 50 ml suc de sfeclă şi 50 ml zeamă de varză (acră) şi se adaugă o linguriţă de miere şi o lingură de germeni de grâu. Este un suc răcoritor şi tonifiant, datorită vitaminelor şi substanţelor vegetale vitale pe care le conţine.
Cocktail de caise + iaurt
Pentru un pahar: Se amestecă 50 ml suc de caise cu 200 ml iurt şi un vârf de cuţit de vanilie rasă (baton). Rezultatul: mai multă vitalitate, datorită betacarotenului şi vitaminei C şi – în plus – albumină şi calciu (pentru oase).
Cocktail de legume + hrean
Pentru un pahar: Se amestecă 100 ml suc de legume (diferite) cu 1/2 rădăcină de hrean (ras), o lingură de codiţe de ceapă verde (tăiate rondele) şi 100 ml zer. Conţine substanţe vegetale bioactive, energizante pentru întregul organism.
Atenţie! Combinaţia trebuie consumată imediat după preparare, fiindcă substanţele nutritive se degradează extreme de repede.