Un mic dejun sănătos scade riscul de obezitate

Este de prisos să spun că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei la care nu trebuie să renunți! Dimineața ar trebui să consumi cantitativ circa o treime din hrana zilnică, iar meniul ar trebui să conțină: grăsimi (unt, brânzeturi, ouă), proteine (carne roșie, ouă), glucide lente (pâine integrală, cereale integrale), în combinațiile permise.

separator
Un mic dejun sănătos scade riscul de obezitate

Grăsimile consumate la micul dejun sunt cheltuite fără a avea efect de îngrășare, lucru valabil și pentru proteine. Cei care sar peste micul dejun se expun riscului de a deveni supraponderali sau obezi, spre deosebire de cei care iau micul dejun. Servirea corectă a micului dejun poate avea efecte benefice pentru menținerea greutății normale și a valorilor fiziologice ale colesterolului sanguin. Dacă nu iei micul dejun te expui unui risc de a deveni obeză, din punct de vedere statistic, cu 450 % mai mare decât dacă ai servi această masă zilnic.

omleta-pufoasaDouă exemple de mic dejun pregătit conform principiilor unei alimentații sănătoase:

Meniul 1

– 1-2 ouă pregătite scrob (omletă spartă),

– 70 g pâine integrală (3 felii) fără aditivi alimentary

– 10-20 g unt natural (untul se consumă de preferință dimineața)

– ceai de plante sau ceai verde, negru, cafea filtru de bună calitate (150ml), fără îndulcitori. Se poate adauga putin zahăr brun sau miere (numai după ce temperatura scade sub 40 de grade C).

imagesMeniul 2

– 150 g grătar din carne slabă pregătită fără sursă de foc deschis sub carne, cu garnitură 300 g legume fierte asezonate cu un sos de ciuperci sau roșii, sau pur și simplu o salată verde cu dressing de lămâie și ulei de măsline.

– ceai de plante sau ceai verde, negru, cafea espresso fara lapte. Se poate adăuga puțin zahăr brun, sau miere naturală numai după ce temperatura scade sub 40 de grade C.

Sursa

Ce-ţi doreşti băiat sau fată?
Articolul anterior
Sexul poate vindeca o tulburare cu care se confruntă multe femei
Articolul următor
Alte articole interesante