Ai indigestie, balonare și dureri de stomac? Iată ce să faci

Descoperă ce plante nu te lasă la greu atunci când ai mâncat mult! Eficienţa plantelor medicinale a fost dovedită de mii de ani şi aduc beneficii nenumărate dacă ştii când să le foloseşti.

separator

revelion

1. Bea un ceai
Ceaiul din radacină de cicoare este cel mai bun aliat al tău în aceste momente.  Acesta are un efect de calmare şi de relaxare a sistemului digestiv şi te ajută să te simţi mult mai bine.

Ceaiul de chimen
Chimenul este micul miracol aşteptat de cei care suferă de balonări excesive şi digestie laborioasă. Este plăcut la gust, şi, recent, s-a dovedit că, în afară efectului antispastic, care combate „gazele” are un efect de stimulare a enzimelor pancreatice, care ajută la asimilarea alimentelor indigeste. În plus, efectul antimicrobian datorat uleiurilor eterice este dezirabil când avem de-a face cu dezechilibre în flora digestivă, diaree, toxiinfecţii.

 Ceaiul verde
Este cunoscut faptul că ceaiul verde blochează asimilarea grăsimilor şi ţine departe kilogramele. Nu numai că îţi conferă multă energie (înlocuieşte cu succes cafeaua din acest punct de vedere), dar reduce şi pofta de mâncare, stimulează metabolismul, favorizând arderea mai rapidă a grăsimilor.
plante

Ceaiul de ghimbir
Considerat o mirodenie rară şi exorbitant de scump în vechime, ghimbirul, pe lângă gustul aromat foarte particular, conţinând toată gama între dulce, acrişor şi picant, este un ajutor preţios pentru cei care suferă de „digestie leneşă”, deglutiţie dificilă, flux scăzut de bilă.

Ceaiul de mentă
Specialiştii susţin că aceasta este soluţie excelentă împotriva gazelor, a indigestiei şi a senzaţiei de greaţă.

2. Evită laxativele
Unele persoane consideră că dacă iau un laxativ după o masă copioasă rezolvă toate problemele. Nimic mai greşit. Acestea tratează constipaţia şi prin urmare ajută la curăţarea colonului. Însă în situaţia unei indigestii, stomacul este cel cu probleme.

3. Fă o plimbare
Când te simţi atât de plin încât nici nu te poţi ridica de pe scaun, soluţia este mişcarea. Un efort cât de mic îţi pune sistemul digestiv în mişcare şi te ajută să te simţi mai bine.

Oxana Fiodorova, Miss Universe: Copiii mei nu au fost niciodată la cumpărături!
Articolul anterior
Consumă salata “Măturica” după sărbători
Articolul următor
Alte articole interesante