Natura nu încetează să ne fascineze prin desăvârşirea sa, prin varietate, frumuseţe şi perfecta compatibilitate cu organismul uman. Descoperă alimentele care se aseamănă organelor şi beneficiile lor uimitoare asupra sănătăţii.
Este uimitor cum morcovul este benefic în special vederii, având o concentraţie mărită de betacaroten – precursorul vitaminei A. Oamenii nu ar putea vedea fără această vitamină, care este esenţială pentru celulele din retina, necesare vederii.
Nucile nu sunt degeaba considerate “hrană pentru creier”, acestea sunt bogate în acizi graşi omega ce protejează creierul şi ajută în prevenţia bolilor mintale şi a bolii Alzheimer. Mai mult decât atât, nucile conţin vitamine esenţiale bunei funcţionari a creierului şi se pare că un consum moderat de nuci ajută în prelungirea duratei de viaţă a neuronilor.
Fasolea este bogată în nutrienţi, însă are un indice glicemic mic. Consmul moderat de fasole ajută în scăderea tensiunii şi menţine nivelul zahărului în sânge normal – ceea ce protejează rinichii.
Roşia are culoarea sângelui, prezintă patru camere ca şi inima şi este bogată în antioxidanţi şi licopen – o substanţă ce îi conferă culoarea roşie, dar totodată ajută în prevenţia tuturor bolilor cardio-vasculare. Roşia ajută în menţinerea tensiunii normale a arterelor, menţine fluiditatea sângelui şi scade riscul pentru ateroscleroză.
Nu este intâmplător faptul că ciupercile ne ajută să ne menţinem auzul. Ciupercile conţin substanţe care ajută în menţinerea elasticităţii timpanului, dar şi vitamina D, esenţială pentru sănătatea oaselor din urechea medie de exemplu.