Video! Aşa se prepară carnea falsă, cu ,,lipici” chimic

O investigaţie jurnalistică a scos la iveală un truc pe care îl folosesc unii producători de carne și care pune în pericol grav sănătatea consumatorului. Este vorba de o substanță chimică, un lipici, care practic lipește bucăți de carne. În video-ul de mai jos poţi vedea cum se întâmplă la modul practic acest lucru!

separator

media-147418851108278400Praful amestecat cu alte componente de țesut animal, sau nu, lipește bucăți de carne mai puțin importante, care apoi sunt vândute pe post de stake de clasă premium, evident la prețuri mari. Culmea e că forma dată se păstrează și în timpul preparării.

media-147418854103991100Falsul este foarte bine realizat și imposibil de detectat chiar şi pentru un expert. În practică se presară bucățile de carne provenite din părțile mai ”puțin bune” ale corpului animalului sacrificat cu un ferment special cunoscut sub numele de ”lipici pentru carne”. Sunt mai multe metode de preparare – unii folosesc bacterii, ații îl produc din sânge de porci sau vaci.

În video-ul de mi jos se poate vedea că după ce este presărată substanța, bucățile de carne sunt amestecate și învelite în polietilenă dându-le forma preferată. După șase ore de congelare se obține o bucată compactă de carne. Surse din industria alimentară susțin că meteda nu se folosește doar pentru formarea de steak-uri, ci s-ar folosi și la prelucrarea cărnii de pui, porc și chiar de pește.

sursa

Creștinii sărbătoresc Naşterea Maicii Domnului. Ce nu trebuie să faci în această zi
Articolul anterior
Ceaiul care a vindecat doi bolnavi de ciroză în fază terminală și hepatită!
Articolul următor
Alte articole interesante