Ai grijă ce și când mănânci: Vezi care este timpul de digerare al alimentelor

Potrivit nutriționiștilor, alimentele sunt digerate în organism în ordinea în care au fost înghițite, așa că nu e bine să mâncați la început lactate al căror timp de digestie este foarte mare și pe urmă să mai mâncați și o bucată de carne, astfel cauzând neplăceri organismului.

separator

Iar alimentele crude se digeră mai rapid decât cele preparate prin fierbere sau prăjire. Legumele și fructele fermentează în stomac pe când produsele din carne, lactate și ouă intră în putrefacție,  dacă stau prea mult în organism. Fermentația provoacă balonare, crampe și poate crește aciditatea corpului.

Apa: ajunge imediat în intestine
Sucurile de fructe și legume: 15 – 20 de minute

Salata verde, roșiile, castravetele, țelina, ardeiul gras roșu și verde: 30 – 40 de minute
Conopida, porumbul, varza: 45 de minute
Morcovii, guliile, sfecla, păstârnacul: 50 de minute.
Cartoful, cartoful dulce, anghinarea, castanele: 60 de minute

Ciupercile: 5-6 ore
Cartofii prăjiți: 3 – 4 ore
Cartofii fierți: 3 ore

Pepenele roșu: 20 de minute
Pepenele galben: 30 de minute
Portocalele, grapefruitul, strugurii: 30 de minute
Merele, perele, piersicile, cireșele: 40 de minute
Semințe de floarea soarelui, de dovleac, susan: 2 ore
Lintea, mazărea, fasolea roșie: 90 de minute

Laptele gras– 3 ore
Lapte degresat: 90 de minute
Cașcaval, parmezan, brânza tare: 4 – 5 ore

Pâinea – 3 ore
Orezul fiert: 1-2 ore

Gălbenușul de ou – 30 de minute
Oul întreg – 45 de minute

Peștele cod, cambula, fructe de mare – 30 de minute
Peștele somon, hering – 45 – 60 de minute

Carnea de pui – 1 oră și 1/2 – 2 ore (fără pielițe)
Carnea de curcan – de la 2 până la 2 ore și 1/4
Carnea de miel, vită – între 3 și 4 ore
Carnea de porc – 4 – 5 ore

Meghan Markle, apariţie publică surpriză. Ce bine i se vede burtica!
Articolul anterior
Cinci produse alimentare care merită adăugate în dietă pentru a slăbi
Articolul următor
Alte articole interesante