Ai obiceiul să mânânci mărul cu tot cu semințe? Trebuie să știi acest lucru!

Merele sunt printre cele mai sănătoase fructe, au proprietăți detoxifiante, ajutând la eliminarea metalelor grele din organism, contribuie la reducerea nivelului de colesterol, combat radicalii liberi implicați în declanșarea unor tipuri de cancer, reduc riscul de boli de piele, tulburări intestinale, respiratorii și cardiace.

separator
Merele aromate potolesc atât setea, cât și foamea. Au un gust excelent, pot fi consumate crude sau în compoturi și plăcinte, cu coajă sau fără, întregi sau tăiate în bucățele.

Unele persoane obișnuiesc să mănânce mărul cu totul, adică inclusiv cotorul cu semințe. Dacă te numeri și tu printre acestea este bine să știi acest lucru: atunci când mânânci mere, trebuie să eviți să mesteci și semințele acestora.

Poate ai strivit între dinți, din întâmplare, o sămânță de măr și te-a surprins gustul ușor amărui al acesteia. Ei bine, cauza acestui gust este prezența unor cianuri, care se regăsesc în cantități mici în mai multe tipuri de sâmburi și semințe, iar acestea sunt toxice. Desigur, dacă sunt consumate în multiple rânduri, efectele lor pot fi dintre cele mai nocive.

„Dacă vă place sau sunteți obișnuit să mâncați merele cu tot cu semințe, pe care le înghițiți fără a le mesteca, nu-i nicio problemă. Stomacul nu le sfărâmă, le elimină în aceeași stare în care i-au parvenit. Dacă însă striviți semințele între dinți, trebuie să știți că ele conțin anumite cianuri care pot dăuna organismului uman. Consumul unor cantități foarte mari de semințele de măr strivite poate provoca reacții grave nedorite”, arată Constantin Vânătoru, cercetător științific și coordonator al Laboratorului de Genetică și Ameliorare din cadrul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Legumicolă Buzău.

În jur de 200 de semințe strivite și consumate pot fi chiar letale. În cazul migdalelor, reacțiile pot fi și mai severe. Cercetătorul consideră că nu trebuie să consumăm niciodată mai mult de cinci-șase migdale pe zi. Considerate un fel de nucă, migdalele sunt, de fapt, semințe.

Dacă se întâmplă, totuși, să mesteci foarte multe semințe de măr, migdale ori sâmburi de caise, iată care sunt simptomele de otrăvire ușoară: dureri de cap, stare de greață cu vărsături, amețeală și slăbiciune în tot corpul, tremurături, anxietate.

sursa

Cât vei suferi din dragoste în funcție de zodie
Articolul anterior
Atenție, șoferi și pietoni! În următoarele zile, va persista codul galben de ceață
Articolul următor
Alte articole interesante