Aromate și dulci. Producătorii autohtoni livrează la ușă căpșune

Aromate, gustoase şi dulci. Căpşunele autohtone, crescute în sere, s-au copt şi se vând ca pâinea caldă. Pandemia şi restricţiile impuse de autorităţi nu le-au afectat afacerea celor care au ştiut să se orienteze cu vânzările către mediul on-line.

separator

Un fermier din Căuşeni şi-a creat propriul site pe Internet prin intermediul căruia primeşte comenzile de la clienţii. Apoi, în câteva ore, fructele sunt livrate la uşa acestora, transmite TVR Moldova.

Mirosul de căpşuni timpurii inundă serele din Republica Moldova. În grădina familiei Gavriluţă, pe o suprafaţa de 20 ari, culesul este toi.

„Dintr-un ar de asta s-ar putea de strâns la un cules la vreo 30, 40 maxim kilograme. Putem să spunem că suntem la mijlocul culesului, mai avem de cules încă vreo zece zile de cules din sere”, a spus fermierul.

Recolta e bogată şi în acest an şi este un motiv de bucurie. Însă de când s-au închis pieţele, Viorel Gavriluţă s-a tot gândit unde îşi va vinde fructele. Şi-a creat un site prin intermediul căruia să ţină legătura cu clienţii. S-a dovedit că nu a dat greş.

„Este foarte comod gratuit uşor, livrarea este gratuită dela trei kilograme. Nu am avut de suferit, pentru că am apelat la timp am plasat saitul şi avem clienţi pănă câmd, de două trei patru zile înaite”, a precizat fermierul. Chiar dacă serele se află în satul Copanca din Cauşeni, cei mai mulţi cumpărători sunt din Chişinău.

Astfel, cu puţine resurse şi economisind timp, familia Gavriliţă vinde căpşunele la foc automat. Au câştigat încrederea clienţilor pentru că oferă un produs ecologic şi sănătos. „Le creştem natural cu îngrăşăminte organic folosim siderate muşatrul, după ce creşte noi îl ducem în sol de aici se ia şi îngrăşîmintele, fară pesticide”.

Familia Gavriluţă cultivă căpşuni şi în camp deschis. După ce se vor vinde cele din seră munca va continua iar fructele de pe plantaţie vor ajunge cât de curând în magazinele din Chişinău.

19 cazuri noi de infectare în rândul personalului medical
Articolul anterior
Moașa din Chișinău care a ajutat 2.000 de mame să-și aducă bebelușii pe lume
Articolul următor
Alte articole interesante