Astăzi este Ziua Internaţională a Covrigilor!

Şi covrigii merită să aibă ziua lor internaţională! Şi este chiar astăzi. Consumaţi cu moderaţie, covrigii sunt un aliment ce pot ţine de saţietate, fiind preferaţi atât de copii, cât şi de adulți.

separator

Se spune că acest produs face parte din alimentaţia omului încă din anul 610 după Hristos, cel puţin de atunci datează cea mai veche menţionare din scrierile vremii, undeva în sudul Franţei. Atunci, călugării erau cei care coceau nişte „benzi” subţiri de aluat sub forma unor mâini împletite pentru rugăciune, adăugau puţină sare şi… aşa s-a născut covrigul.

Astăzi, covrigii au forme şi dimensiuni diferite, gusturi variate şi numeroase beneficii datorită conţinutului de ingrediente folosite la fabricarea lor.

Combinatul de panificaţie „Franzeluţa” produce o gamă largă de covrigi dulci, săraţi, glazuraţi, cu tărâţe, seminţe de in, susan, mac şi chiar cu ceapă uscată.

Covrigeii „Piciul” cu făină graham de la “Franzeluţa” sunt un produs bogat în fibre, vitamine, minerale şi au un conţinut redus de glucide simple.

De asemenea, covrigeii cu tărâţe şi adaos de seminţe de in, susan şi ceapă uscată sunt în topul preferinţelor consumatorilor. Aceştia nu conţin zahăr, conservanţi, coloranţi sau alţi aditivi alimentari.

Dacă îi preferi pe cei dulci, atunci ai de unde alege! Sunteți aşteptați în magazinele specializate Franzeluţa!

Apel la ajutor! Familia lui Marius, băiețelul cu arsură la esofag, are nevoie de o locuință
Articolul anterior
Prezentatorul TV Ivan Urgant va deveni tată pentru a treia oară
Articolul următor
Alte articole interesante