Avertisment dur al medicilor: renunţați la acest obicei! Îţi distruge ficatul, rinichii şi inima

Consumate în stare crudă, sau coapte la cuptor, seminţele de floarea-soarelui, cât şi cele de dovleac, sunt o sursă excelentă de sănătate. Aceste seminţe sunt bogate în vitaminele E, B1, B6, acid folic, minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor, triptofan şi fitosteroli. În momentul în care sunt prăjite și tăvălite prin sare, acestea se transformă într-un produs nociv. Nutriţioniştii avertizează că obiceiul de a consuma semințe prăjite și sărate nu este deloc bun pentru sănătate.

separator
seminte

Odată prăjite cu sare, acestea devin un pericol pentru organism.

Rinichii sunt afectaţi de sarea în exces


Rinichii sunt cei mai afectaţi din cauza excesului de sare, spun nutriţioniştii. Cantitatea maximă de sare pe zi este de 5-6 grame. Or, noi mâncăm până şi de 15 ori mai multă sare, spun specialiştii.

Sunt toxice pentru ficat

Pe de altă parte, seminţele prăjite cu sare, fie ele de floarea-soarelui ori de dovleac, sunt foarte toxice, din cauza uleiurilor care la temperaturi crescute dezvoltă compuşi cancerigeni.

Aceştia sunt extrem de toxici pentru ficat şi pot, de asemenea, să crească riscul de cancer al colonului.

Provoacă hipertensiune

Nutriţioniştii mai spun că explozia cazurilor de hipertensiune din ultimii ani, mai ales în rândul tinerilor, are drept cauză şi consumul de alimente foarte sărate, printre care şi seminţele prăjite.

Astfel că printre pericolele consumului de seminţe sărate se numără hipertensiunea şi bolile asociate acestei probleme, cum ar fi infarctul, accidentul vascular cerebral sau scăderea vederii.

Îngraşă

Persoanele care au probleme cu greutatea ar trebui să evite pe cât posibil consumul de seminţe sărate pentru că sarea în exces favorizează retenţia de apă în organism.

Consumate însă în stare crudă sau prăjite la cuptor şi adăugate la salate şi la diferite preparate din legume, seminţele de floarea-soarelui, asigură chiar succesul curelor de slăbire, datorită cantităţii mari de proteine pe care o conţin (circa 40%). Astfel, vor declanşa senzaţia de saţietate şi vă vor ajuta să staţi departe de mâncare. Proteinele sunt cunoscute pentru rolul lor de a transforma grăsimile în energie, accelerând metabolismul.Sunflower with Seeds on wood

sursa

,,Fetița”, un nou tip de escrocherie periculoasă. Fiți cu ochii în patru!
Articolul anterior
Daniela Burlac revine la Jurnal TV! Iată ce va prezenta
Articolul următor
Alte articole interesante