Avocado – un fruct minune pentru sănătatea și frumusețea femeii

Fructele avocado, moi și suculente, sunt apreciate în întreaga lume pentru proprietățile sale benefice, acestea contribuie la scăderea în greutate și reduc nivelul de colesterol din sânge. Fructul exotic îmbunătățește memoria și scade riscul bolilor cardiovasculare și este deosebit de benefic în special pentru femei.

separator

Avocado pentru sănătatea femeii

Se pare că asemănarea dintre avocado și uter nu este accidentală. Fructul susține funcția de reproducere și reduce riscul de displazie a colului uterin. Avocado este, de asemenea, util pentru femei în timpul sarcinii. Acidul folic (sau vitamina B9), conținut în avocado, este responsabil pentru diviziunea celulară, fiind necesar în timpul dezvoltării embrionului pentru a preveni malformațiile congenitale.

Datorită acizilor grași polinesaturați, consumul de avocado îmbunătățește memoria și concentrarea. Kaliul conținut în avocado contribuie la buna funcționare a inimii, normalizează metabolismul electrolitic în organism și crește rezistența la stres.

Acidul oleic din avocado reduce nivelul de colesterol în sânge și previne apariția plăcilor în vase. Cuprul previne anemia, iar vitamina B2 este implicată în formarea de globule roșii ale sângelui. Avocado, adăugat la salată, va ajuta la absorbția carotenoidelor din fructe și legume, iar acest lucru este necesar pentru a întări oasele, smalțul și părul.

Din cele mai vechi timpuri, avocado este considerat un excelent afrodisiac, care îmbunătățește funcția erectilă la bărbați și libidoul la femei.

Ajută la menținerea frumuseții

Aavocado îmbunătățește starea părului, a unghiilor și a pielii, dar beneficiile fructului pentru femei nu se limitează doar la consum. Acest fruct este ideal pentru a face măști anti-îmbătrânire. Secretul este conținutul bogat de vitamina A, care ajută corpul să formeze celule noi și să păstreze pielea tânără. Avocado oferă frumusețe femeilor!

Uleiul de avocado hidratează și protejează pielea uscată, protejează pielea de radiațiile ultraviolete și alți factori nocivi, stimulează circulația sângelui în piele, împiedică formarea petelor pigmentare în timpul sarcinii și menopauzei, hrănește scalpul și elimină fragilitatea părului.

Promovează pierdere de greutate

În ciuda conținutului ridicat de calorii și grăsimi vegetale, avocado este considerat un produs alimentar benefic în cura de slăbire. Grăsimea conținută în avocado este mononesaturată, astfel de grăsimi contribuie la scăderea în greutate, deoarece reduc nivelul colesterolului rău și accelerează metabolismul. Avocado conține aminoacidul natural L-carnitina, care promovează arderea grăsimilor și crește rata metabolică.

Senzațional! O finalistă Miss Universe 2018, în rochia unui designer din Moldova
Articolul anterior
Fuego a publicat un mesaj emoționant de ziua mamei sale
Articolul următor
Alte articole interesante