Beneficiile alimentației raw vegane

Potrivit statisticilor, în fiecare an, 100 de mii de europeni devin vegetarieni, iar rata este în continuă creștere. La fel de înfloritoare este și piața, de aceea vedem tot mai multe locuri cu mâncare vegană sau raw, tot mai multe bloguri de profil și tot mai mulți specialiști în domeniu.

separator

Sunt oameni care trăiesc de foarte mulți ani fără să prepare mâncarea (sau care o prepară foarte puțin și simplu) și se bucură de beneficiile acestui stil de viață.

1. Reglează tranzitul intestinal

Într-o dietă standard, un aliment are tranzitul intestinal, în medie, de 72 de ore. Asta înseamnă că orice mănânci în acest moment va tranzita tot sistemul digestiv, în care va trece prin diverse procese, aproximativ 3 zile. Acest lucru permite mâncării să fermenteze și să putrezească și să încarce colonul, rezultatele fiind adesea balonări, gaze și constipație. Pe termen lung aceste probleme ale colonului pot degenerara în boli grave, uneori fatale. Atunci când mâncam standard, țin minte că ieșeam la toaletă la 2 sau 3 zile și credeam că așa este firesc.

În cazul unui stil de viață bogat în fructe și legume crude, acest lucru este imposibil. Fructele și legumele conțin multe fibre insolubile în apă. Acestea au rolul de a peria întreg sistemul digestiv și împing cu succes toate reziduurile spre eliminare. Fructele și legumele conțin și o mare cantitate de apă, care ajută ca bolul alimentar să circule fluid prin sistem. În mod normal și sănătos, eliminarea reziduurilor ar trebui să se întâmple de 3 ori pe zi sau de câte ori mâncăm o masă consistentă. La 2-4 ore după ce mâncarea a fost digerată, iar corpul a extras tot ce a putut de acolo, în materie de nutrienți și vitamine.

2. Te trezești fără deșteptător

Cine nu iubește să mai stea dimineața în pat măcar 10 minute? Uneori acest 10 minute se transformă în 30 de minute sau o oră. Da, somnul de dimineață este cel mai „dulce”, dar mai sunt și acele zile lipsite de energie, în care nu-ți vine să te dai jos din pat. Ți-ar placea ca acest lucru să se schimbe și să fii mult mai energic dimineața? Alimentația nepreparată termic și în special fructele sunt pline de electroliți și vin cu vibrații înalte la pachet, care te fac să ai automat un alt tonus și să te simți mai plin de viață. Dacă în cazul alimentației standard simți că după masă, energia ta scarde și este aproape de pragul minim,după o masă raw, energia crește exponențial și simți să ești mai productiv. În timp ce pe dieta standard, energia ta este consumată pentru digestie, în cazul alimentației raw corpul consumă energie minimă pentru digestie. După o seară în care alegi să-i dai corpului doar alimente crude și te bagi la somn cu stomacul gol, dimineața următoare te trezești cu un alt tonus și plin de vitalitate.

Explicația tehnică este că organismul a consumat mult mai puțină energie pe digestie și a avut timp berechet să se vindece și să se regenereze, pentru ca a doua zi să fii fresh și pregătit pentru o nouă zi productivă. Nu este filosofie și nici magie, este anatomia simplă a corpului tău.

3. Ești mai suplu

Un lucru esențial pe care e musai să-l stabilim încă de la început este că alimentația nu vindecă. Există falsa idee sau ipoteză precum că anumite alimente au efect de vindecare. Dacă este să privim în ansambu, rolul unui aliment este să ne ofere o serie de minerale, vitamine și nutrienți pe care noi le preluăm prin digestie și care sunt folosite de organism pentru diverse procese și reacții interne. Corpul este singurul care are capacitatea de a se vindeca, prin faptul că mereu este în proces de transformare, regenerare și refacere internă. Noi îl putem ajuta sau îl putem încurca prin alimentele și provocările pe care i le oferim. La fel ca și vindecarea, suplețea este rezultatul unui corp sănătos și armonios. Un corp sănătos nu are voie să fie supraponderal.

Atunci când corpul primește tot ce are nevoie: mâncare de calitate, gânduri și atitudine pozitive, mișcare, aer curat și apă, are toate uneltele necesare să se vindece și să-și găsească echilibrul. Slăbitul este o consecință a unui corp sănătos și armonios. Iar o singură masă raw pe zi îți poate îmbunătăți sănătatea și starea de bine a întregului corp.

4. Crește capacitatea de concentrare

Un bol cu fructe proaspete te poate salva de această situație mai repede decât crezi. Carburantul absolut necesar pentru creier este glucoza. Fructoza este cea mai bună și simplă formă de glucoză din natură, care îți va da un restart rapid. Cu cât corpul primește o cantitate mai mare de fructe, legume și nuci crude, cu atât organismul își va crește energia, starea de bine și capacitatea de concentrare. Nu puține sunt exemplele de persoane care mănâncă vegan sau raw vegan și care au ajuns la vârste centenare, care au mai multă energie și vitalitate ca niciodată.

5. Nu e nevoie să știi să gătești

De fiecare dată când nu știu ce să mănânc, mănânc banane sau alte fructe de sezon. Mâncarea raw nu înseamnă doar salate. Față de preparatele tradiționale, mâncarea raw se face mult mai rapid și este aproape imposibil să nu-ți iasă, dacă urmezi instrucțiunile precis. După perioada de început, unde experimentezi și testezi tot felul de rețete și tehnici, prepararea mâncării se transformă într-o joacă, în care îi poți implica ușor și pe membrii familiei, mai mici sau mai mari .

Cu siguranță, nu este ușor în societatea în care trăim cu atât de multe tentații și distrageri în jur să reușim să ne păstrăm un stil de viață sănătos și echilibrat. Concentrează-te pe a adăuga în alimentația ta alimente proaspete, preparate cât mai puțin cu putință și alege întotdeauna tot ce poți alege mai bine, în situația în care te aflii.

Sursa

alte Articole interesante