Beneficiile unui ardei iute mâncat în fiecare zi

Ardeii iuți nu sunt numai aromați, dar au și beneficii neașteptate pentru sănătate. Un nutrient special conținut în ardeiul iute, numit capsaicina, determină gradul de iuțeală al ardeilor și oferă avantaje pntru organism. Ce beneficii îți aduce un ardei iute consumat în fiecare zi?

separator

Luptă împotriva virusurilor, răcelilor și infecțiilor fungice

Ardeii iuți conțin cantități mari de beta-caroten și antioxidanți ce stimulează sistemul imunitar și ajută la vindecarea răcelilor și virozelor. Creșterea temperaturii corporale de la ingestia ardeilor activează sistemul imunitar în lupta cu virusurile și infecțiile.

Îmbunătățește funcția plămânilor

Ardeiul iute ameliorează circulația sângelui, dilată vasele de sânge și menține plămânii și inima sănătoasă.

Sursă de vitamina A

Ardeii iuți conțin cantități adecvate de vitamina A ce ajută la menținerea pielii și vederii sănătoase. Vitamina A este, de asemenea, un antioxidant care reduce inflamația prin combaterea radicalilor liberi. Antioxidantii sunt foarte importanti pentru longevitate, mențin sănătatea ochilor, imunitatea și favorizează regenerarea celulelor.

Sursă de vitamina E

Vitamina E este, de asemenea, un nutrient abundent în ardeii iuți. Aceasta ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Mai mult, vitamina E deține capacitatea de a echilibra nivelul de colesterol, de a lupta împotriva radicalilor liberi și a menține sănătatea pielii și părului.

Ardeiul iute ajută la pierderea în greutate

Atunci când consumi ardei iute, rata metabolică crește prin generarea unui proces termogenic în organism. Acest proces generează căldură și folosește energie. Mai mult decât atât, consumul de ardei iute la micul dejun, suprimă pofta de mâncare pentru restul zilei. Acest lucru ajută la pierderea în greutate.

Reduce riscul de cancer

Capsaicina din ardei are proprietăți anti-oxidante și antiinflamatoare și deci are potențialul de a lupta împotriva cancerului. Consumul de cantități mari de ardei este eficient în combaterea cancerului de sân, pancreatic și vezicii urinare.

Promovează sănătatea inimii

Consumul de ardei scade colesterolul seric și reduce depozitele de lipide, reducând astfel coagularea excesivă a sângelui. Acest lucru este foarte util pentru sistemul circulator și pentru prevenirea bolilor de inimă. Acesta este unul dintre principalele beneficii ale ardeiului iute.

Video. Un bloc nou din Capitală a ajuns sub apă, după ploaia de ieri
Articolul anterior
Trei țări europene au cumpărat în avans 400 de milioane de doze de vaccin anti-Covid
Articolul următor
Alte articole interesante