Care sunt prețurile la fructe și legume în diferite piețe din Chișinău?

Multe dintre legumele și fructele de sezon se vând deja la prețuri mult mai mici, însă cifrele afișate de comercianți diferă în funcție de regiunea și piața în care aceștia își expun marfa. Prețul unor produse precum roșiile, dovleceii, pepenele verde, zmeura,  vânăta, usturoiul este aproximativ același, însă unele legume sau fructe au prețuri diferite, ajungând să coste dublu pe unele tarabe.

separator
rr

Un kilogram de castraveți îl găsiți la piața Ceucari cu 8-10 lei, iar la Piața centrală îi puteți cumpăra chiar și cu 4 lei kilogramul, scrie bani.md.

Dacă vă faceți cumpărăturile în Piața Centrală, veți scoate din buzunar 3 lei și 50 de bani pentru un kilogram de piersici, însă în Piața de la Ciocana cele mai ieftine sunt 8 lei, iar la Piața Ceucari – 15 lei.

La Piața Centrală găsiți mai ieftin și pătrunjelul: cu 2 lei legătura, pe când la Piața Ceucari acesta costă 3 lei.

În zona centrală porumbul dulce îl puteți găsi cu 2 lei și 50 de bani per bucată, iar în sectorul Ciocana de două ori mai scump – 6 lei bucata.

Dacă doriți coacăză neagră mai ieftină, atunci o puteți cumpăra de la Piața Ceucari, unde o puteți găsi la un preț de 15 lei, față de 28-30 de lei la alte piețe din capitală.

Vedeți mai jos prețurile legumelor și fructelor de sezon comercializate în trei piețe din capitală (Piața Centrală, Piața Ceucari și Piața de la Ciocana):

Topul ONU al celor mai fericite state în 2017. Vezi pe ce loc s-a clasat Moldova
Articolul anterior
Beneficiile alaptării la sân pentru copii și mame
Articolul următor