Carmen Fit: „Dragi femei nu vă înfometați în speranța unui corp frumos. Este absolut incorect!”

Carmen Fit este una dintre cele mai eficiente şi apreciate antrenoare de fitness, iar fotografiile în care se văd rezultatele antrenamentelor ei ar motiva pâna şi cel mai puţin ambiţios om din lume. Femeile îşi doresc să arate bine, fit, iar instructorea Carmen Fit a găsit reţeta care funcţionează pentru a obţine un corp de invidiat.

separator

E greu? E uşor? Din fotografiile „Înainte şi După“ de pe contul de Instagram al acesteia, nu pare greu, dar în ele nu se vede munca şi determinarea depuse de cele care vor să-şi remodeleze silueta. Cum se poate ajunge acolo, le explică însăşi Carmen Fit într-un interviu acordat revistei unica.ro.

Carmen, care e povestea ta? Cum ai ajuns antrenoare de fitness?

„Povestea mea a început cu  mulți ani în urmă, cred că sunt 12 sau 13 ani. Am intrat în sala de fitness și pur și simplu am simțit  că sunt  făcută pentru asta! Am petrecut câțiva ani în sală antrenându-mă, apoi am luat decizia să mă fac antrenor personal și mi-am propus să ajung forte departe.”

Rezultatele pe care le au cei antrenați de tine ţi se se datorează exclusiv ţie sau, în mare măsură, şi lor? Care e raportul?

„Aș spune că ambele părți sunt responsabile, dar dacă antrenorul nu motivează clientul, rezultatele se lasă așteptate. După părerea mea procentul este de 70-30”.

Sunt o mulțime de antrenori care promit obținerea unei siluete fit. De ce unii au rezultate și alții nu?

„Unii antrenori au rezultate pentru că se implică, motivează clientul și se ocupă în primul rând și de alimentația acestuia. Cu toții știm cât de importantă este dieta în procesul de slăbire.”

Toată lumea știe că o dietă corespunzătoare și sportul dau rezultate în obținerea unei siluete armonioase. Totuși, de ce nu reușește atunci toată lumea să arate „fit“?

„Nu toată lumea ajunge „fit” pentru că nu toată lumea știe să conceapă un plan alimentar. Multe femei se înfometează în speranța că vor arăta mai bine. Să fie clar însă: slăbire nu înseamnă foame, slăbire nu înseamnă numai carne cu salată. Eu lucrez cu foarte multe femei și 90% dintre cele cu multe kilograme în plus nu mănâncă mâncare, dar sunt dependente de dulciuri. Ceea ce e o mare eroare. Dacă îi dăm corpului ceea ce el are nevoie, nu vom mai simți nevoia de dulce și vom putea slăbi într-un ritm sănătos.”
E greu mai greu sau mai uşor decât avem impresia să obținem astfel de rezultate pe care le vedem în fotografiile tale?

”Pentru mine este ușor, pentru fete însă un pic mai greu. Ai nevoie de ambiție și organizare. Nu este ușor să te ții de un meniu când ai un job ce-ți ocupă mult timp, de exemplu. Trebuie să gătești seara pentru a doua zi, să duci la capăt un antrenament solicitant și să reziști tentațiilor.„

Dacă ar fi să descrii modalitatea ta prin care aplici sfaturile de nutriție și fitness, cum ar suna?

„Pot să îți spun că ofer încredere omului și lucrez mult cu psihicul. Cred că de acolo pornește totul!”

Cu ce trebuie să lucrezi mai mult? Cu mintea sau cu fizicul celor care vor să se antreneze pentru a scăpa de kilogramele în plus?

„Am anticipat întrebarea ta.  Cum spuneam mai devreme, psihicul are un rol foarte important. În 90% dintre cazuri reușesc sa îmbin aceste două aspecte, adică să lucrez atât cu fizicul, cât și cu psihicul clientului. Este combinația care dă cele mai bune rezultate.”

Interviu integral îl poți citi aici.

Concert extraordinar susținut la București! Peste 15.000 de spectatori i-au aplaudat în picioare pe Frații Advahov!
Articolul anterior
Lili Lozan este astăzi omagiată! Vezi ce supriză inedită i-au organizat colegii de breaslă
Articolul următor
Alte articole interesante