Carne de vită, infectată cu antrax. Cinci oameni au ajuns în stare gravă la spital

O localitate din regiunea Odesa a intrat în carantină. Cinci oameni au ajuns la spital cu antrax. Autorităţile din localitatea Meneailovka situată în apropiere de raionul Ştefan Vodă încearcă să localizeze sursa focarului.

separator
Leziunile pe piele ale celor cinci pacienţii, vecini între ei, au apărut după ce au mâncat carne de vită de la o bovină care ar fi fost bolnavă, scrie publika.md. Poliţia locală controlează toate persoanele şi vehiculele care intră în localitate. Ultimul caz de antrax înregistrat în Ucraina a fost în 2012. În Moldova, câteva cazuri de îmbolnăviri au fost confirmate acum trei ani.

Boala este foarte periculoasă şi se transmite la om de la bovine, capre sau oi, după consumul de lapte sau de carne infectată. Proprietarii bovinei susţin că a tăiat vaca atunci când au observat că prezintă semne de boală.

După cele cinci îmbolnăviri, localnicii din Meneailovka au intrat în alertă.

Antraxul este o boală infecțioasă gravă, acută, cauzată de bacteria și sporii Bacillus anthracis, care se poate găsi în mod natural în sol. Aceasta afectează animalele domestice, iar oamenii care intră în contact cu ele se îmbolnăvesc. De asemenea, boala se poate răspândi dacă persoanele mânâncă un tip de carne care nu a fost suficient preparată termic, carne ce provine de la animalele infectate.

În funcție de poarta de intrare în organism, pe cale cutanată, digestivă sau pulmonară, bacilul cauzează o umflătură cu ulcerație a țesuturilor. Pe piele, umflătura nedureroasă, de 1-3 cm, are un punct negru în centru. Aproximativ 20% din cazurile de antrax cutanat netratat duc la deces. La nivelul sistemului digestiv – bacilul determină greață, scăderea apetitului, vomă și febră, urmate de durere abdominală, vărsături cu sânge și diaree severă. Între 25% și 60% din cazuri, antraxul digestiv este fatal.

Antraxul pulmonar, inhalat, este, de obicei, fatal.

Pasha Parfeni ne-a arătat-o pe mama sa, care astăzi este omagiată
Articolul anterior
Primele poze cu mezina Veronicăi Ghimp-Deineco!
Articolul următor
Alte articole interesante