Cărniță de porc pentru sandvișuri – poate înlocui cu succes mezelurile din comerț

Cu siguranța, majoritatea dintre noi preferă să folosească mezelurile la pregătirea diversilor gustări. Însă, acestea nu sunt recomandate de către nutriționiști, deoarece au în conținut aditivi și coloranți, care, din păcate acționează nociv asupra sănătății! De aceea, în acest articol vin cu o rețetă absolut delicioasă și ideală pentru pregătirea sandvișurilor. Secretul este că o poți prepara la tine acasă, dintr-un cotlet de porc și condimente.

separator
Ingredienete:

  • un cotlet de porc fără os
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • pudră de usturoi
  • ulei
  • sare și piper

Cum pregătim:

1. Spală bine cotletul de porc și usucă-l apoi. Unge-l din belșug cu ulei de măsline, apoi deasupra pune toate mirodeniile, cu sarea și piperul, dupa gust.
2. Încinge o tigaie și prăjește carnea pentru câteva minute la foc mare, în 1-2 linguri de ulei, pentru a preveni uscarea ei în cuptor, ulterior.
3. Înfășoară bucata de cotlet într-o folie de aluminiu, turnând peste ea și zeama obținută în tigaie.
4. Strânge bine la capete, pentru a te asigura că aburul nu va ieși, apoi dă bucata de carne la cuptor pentru aproape o oră, la 180 grade.
5. Odată pătruns cotletul de porc, înlatura folia și dă focul puțin tare, apoi dă din nou cotletul la cuptor până ce se rumenește, stropind-o periodic cu zeama pe care și-a lăsat-o.
6. Lasa cotletul de porc să se răcească complet apoi refrigerează-l ca pe un mezel obișnuit. Servește mezelul sănătos în următoarele 3-4 zile maxim de la preparare.

Să aveți poftă!

Sursa foto

Un tânăr a dispărut fără urmă. Familia disperată cere ajutor
Articolul anterior
O dubiță cu moldoveni s-a răsturnat în România: sunt răniți
Articolul următor
Alte articole interesante