Este o rețetă perfectă pentru zilele în care îți este poftă de ceva gustos. Totodată, cartofii copți cu bacon și ceapă sunt o soluție perfectă pentru zilele când suntem foarte ocupați, deoarece îți va trebui timp minim pentru a-i pregăti.
Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kg. de cartofi
- 2 cepe roșii
- 200 gr. bacon
- 4 căței de usturoi
- sare
- piper
- 50 ml. ulei
- 30 gr. unt
- verdeață – pătrunjel sau mărar
Mod de preparare:
Pentru început se aprinde și se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curăță cartofii de coajă, se clătesc în apă curată și se taie cubulete, prima oară tăiem cartoful transversal, după care cele doua jumătăți le mai tăiem în două – trei bucăți, în funcție de mărimea acestora.Se pun la fiert într-o cratiță pentru 5-10 minute până apa începe să fiarbă. Nu îi fierbem mai mult deoarece se vor mai găti și la cuptor. Până fierb cartofii, se pregătesc și celelalte ingrediente: se feliază baconul, usturoiul se curăță și se taie felii fine, iar ceapa se curăță și se taie solzișori.În tava pregătită pentru coacere, se pun cartofii prefierți și scurși bine de apă, se adaugă baconul, usturoiul și ceapa. Deasupra se toarnă uleiul. Se presară cu verdeață, se potrivește la gust cu sare și piper și se amestecă cu grijă pentru ca ingredientele să fie omogen asezonate și distribuite în tavă înainte de a fi băgate la cuptor.Pe deasupra tavei punem o folie de aluminiu și o punem la cuptor. După 15 – 20 de minute, se scoate folia de aluminiu și se lasă în continuare la cuptor să se rumenească. Mare grijă când înlăturați folia, aburul care se eliberează vă poate arde tare, folosiți manuși termice pentru bucătărie ca să evitați acest tip de incident neplăcut. După ce se înlătură folia, cartofii vor trebui supravegheați și din când în când, se amestecă cu o lingură de lemn în tavă ca ingredientele să se rumenească omogen. Când cartofii s-au rumenit frumos, se scot de la cuptor. Poftă bună!!!