Ce cantitate de nitrați au fructele și legumele din comerț?

Vara este sezonul fructelor și legumelor. Bunătăți de diverse culori îți fac cu ochiul și te provoacă să le incluzi în dietă, fiind știu că fructele și legumele conțin mari cantități de vitamine, minerale, substanțe cu acțiune antioxidantă și apă. Unul dintre aspectele îngrijorătoare însă, atunci când achizițonăm fructe și legume din comerț, este cantitatea de nitrați pe care o conțin acestea.

separator

Problema poate fi rezolvată ușor cu ajutorul unui nitratometru, un dispozitiv care măsoară nivelul de nitrați din alimente.

Specialiștii avertizează că produsele care conţin nitraţi devin nocive pentru organismul uman atunci când sunt consumate în cantităţi exagerate, iar nitratometrul poate fi folosit de oricine şi în orice loc, fie la magazin, la piaţă sau chiar acasă.

Specialiștii susțin că fructele şi legumele, care conţin nitraţi, devin nocive pentru organismul uman, atunci când sunt consumate în cantităţi mari. Nitrații pot proveni din sol sau în urma utilizării excesive de îngrășăminte la cultivarea plantelor.

Nutriționista Galina Tomaș a mers la una din piețele Capitalei, pentru a verifica nivelul de nitrați din legume și fructe. Vezi, în video-ul de mai jos, ce rezultate a obținut specialista.

Îngrijorător! Medici din Capitală, reținuți de CNA într-un dosar de corupție
Articolul anterior
Video. Scapă de kilogramele în plus și obține un posterior de invidiat. Set de exerciții cu banda elastică!
Articolul următor
Alte articole interesante