Ce poți mânca seara fără să te îngrași

Pentru mulți dintre noi este o adevărată provocare să nu mănânce nimic înainte de culcare, pentru că dacă mâncăm tarziu ne dăm sistemul digestiv peste cap și ne îngrășăm. Totuși, ce putem mânca seara fără să ne îngrășăm?

separator
Există alimente care pot fi chiar sănătoase și pot contribui la un somn mai liniștit, însă porțiile trebuie să fie mici și să nu depășească mai mult de 200 de calorii. Iată ce putem mânca seara fără să ne îngrășăm:

Semințe de quinoa, de dovleac sau clasicele nuci. Aceste alimente sunt pline de aminoacizi care nu îți vor face decât bine. Nucile pot regla nivelul de stres, te vor calma și îți vor induce starea de somnolență. Quinoa este un carbohidrat complex care este foarte bogat în proteine și magneziu. Îti va oferi sațietate și îți va relaxa corpul. Semințele de dovleac sporesc producerea de melatonină (hormonul somnului) din organism și sunt de asemenea și foarte sănătoase! Poți încerca, de ce nu, chiar un mix format din semințele și nucile enumerate mai sus. Poftă bună și somn ușor!

Cerealele integrale 100% naturale, fără adaos de zahăr sau fructe, sunt un snack perfect în miez de noapte, iar dacă adaugi și puțin lapte cald, clar vei adormi mâncând! Ovăzul nu este doar pentru micul dejun. El te poate ajuta și să ai un somn mai bun. Asemenea altor cereale integrale, ovăzul este un carbohidrat complex care va fi digerat mai greu, asta însemnând că te vei simți plină pentru mai mult timp. Biscuiții din 100% cereale integrale sunt și ei o alternativă sănătoasă, fiind o sursă bună de magneziu și vitamina B6.

Cocos – grăsimile sănătoase pe care acest fruct le conține îți vor potoli foamea și nu îți vor dăuna nivelului de zahăr din organism. Consumă o lingură de unt sau ulei de cocos înainte de culcare.

Bananele sunt o altă sursă de potasiu și magneziu. Aceste două elemente merg de minune împreună și te vor ajuta să adormi mult mai ușor.

Cireșele au fost dovedite ca pot îmbunătăți și lungi durata somnului. Poti consuma o porție mică de cireșe sau poți bea un pahar de suc natural din cireșe.

Kiwi – Într-un studiu desfășurat de Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition s-a concluzionat că persoanele care au mâncat două fructe kiwi în fiecare seară cu o oră înainte de culcare, timp de patru săptămâni, au avut parte de un somn mai liniștit.

Măsline – grăsimile mono-nesaturate din măsline vor induce starea de sațietate, iar tu te vei putea culca liniștită. Între 4-7 măsline ar trebui să fie de ajuns pentru o gustare nocturnă.

Broccoli – Poate nu sună ca idealul tău de snack, dar trebuie să îți devină prieten bun în lupta cu somnul. Este recomandată o porție modestă însă, deoarece fibrele insolubile pe care această legumă le conține pot dăuna stomacului în timpul nopții.

Hummus – năutul este o sursă perfectă de vitamina B6 și triptofan. O lingură de hummus cu câteva bucăți de legume proaspăt tăiate constituie un snack perfect, și nu doar înainte de culcare!

Castraveții murați – Deși castraveții murați nu te ajută în mod direct să adormi, probioticele din această legumă fermentată natural vor oferi bacterii sănătoase stomacului și vor ajuta la digestie.

Ciocolata neagră – sursă de magneziu. Am lăsat ce-i mai bun la final. Da doamnelor, puteți doborî teribila poftă de dulce cu o bucată mică de ciocolată neagră. Nu mai mult de un pătrățel însă! Cicolata neagră este bogată și in cafeină, ceea ce înseamnă că puteți obține chiar opusul efectului dorit

Ai grijă de sănătatea ta!!!

Sursa

Acest exercițiu este mai eficient decât 1000 de abdomene
Articolul anterior
Un bebeluș din Strășeni s-a înecat cu lapte matern. Ambulanța a ajuns în șase minute
Articolul următor
Alte articole interesante