Ce trebuie să mănânci ca să nu îmbătrâneşti prea rapid. Alimente care trebuie consumate frecvent

Oamenii au devenit din ce în ce mai atenți la felul în care arată, dar și la modul în care se îngrijesc. De la alimentele consumate, până la produsele de îngrijire folosite, toate au fost încorporate în stilul de viață, scrie sinteza.org.

Există însă anumite alimente care sunt bogate în atioxidanți și vitamine, iar dacă sunt consumate cât mai frecvent pot fi extrem de utile pentru prevenirea îmbătrânirii timpurii.

Afinele
Primele de trecut pe listă pentru a fi consumate mai frecvent sunt afinele. Aceste fructe nu numai că sunt delicioase, dar au și o serie de beneficii pentru organism. Afinele au un conținut scăzut de sodiu, grăsimi și calorii. De asemenea, reprezintă una dintre cele mai bune și mai bogate surse de antioxidanți, acid folic, dar și de vitamina A și C. Ele ajută la vindecarea pielii și încetinesc procesul de îmbătrânire prematură

Avocado
Avocado este unul dintre alimentele care a devenit extrem de popular. Nu numai că arată foarte bine în rețete, dar poate fi și de foarte mare ajutor contra semnelor de îmbătrânire. Avocadoul are numeroase proprietăți extrem de benefice pentru piele și păr. Acesta este bogat în nutrienți, grăsimi omega și vitamina A și poate ajuta și oasele.

Nucile
Nucile au foarte multe beneficii contra îmbătrânirii. Ele nu numai că sunt foarte bune pentru creier și memorie, însă ajută și inima. De asemenea, nucile sunt bogate în omega și ajută și la îmbunătățirea colesterolului. Acestea conțin și grăsimi care se regăsesc în structura colagenului și a elastinei cutanate, deci sunt de folos la menținerea structurii și oferă rezistență pielii.

Cartofii dulci
Chiar dacă nu sunt pe placul tuturor, cartofii dulci sunt foarte buni pentru sănătate. Sunt bogați în vitamina C și ajută la stimularea producției de colagen. De asemenea, conțin și o cantitate foarte ridicată de vitamina A şi betacaroten, substanțe esențiale în încetinirea procesului de îmbătrânire. Nu în ultimul rând, consumul de cartofi dulci ajută și la menținerea părului sănătos și strălucitor.

Ciocolata neagră
Pe lângă că poate fi o alternativă bună  pentru cei care vor să mănânce ceva dulce, pentru că nu are atât de mult zahăr pentru că are un conținut ridicat de cacao , ciocolata neagră, are și o cantitate mare de antioxidanți care ajută la hidratarea pielii. Totodată, consumul de cacao ajută și la îmbunătățirea fluxului sanguin ceea ce înseamnă că nutrienții pot ajunge mai rapid în piele.Un prezentator australian sosit la Londra a pierdut interviul cu Adele după ce a spus că nu a ascultat albumul despre care vorbeau
Articolul anterior
Reprezentanta României la Miss Universe va purta o rochie inspirată din sumanul Reginei Maria la o probă din concurs
Articolul următor