Ingrediente pentru 4 persoane
- 250 g aluat sfărâmicios
- 8 fire mari de sparanghel
- 180 g făină albă „000“
- 3 ouă
- 100 ml lapte
- 100 g brânză proaspătă
- de capră
- 6 linguri ulei de măsline
- extravirgin
- 1 plic drojdie uscată
- 2 linguri caşcaval afumat
- 30 g unt
- sare şi piper
Unge cu unt şi tapetează cu făină o tavă specială pentru chec, apoi îmbrac-o cu aluat. Coace-l 10 minute în cuptorul încălzit la 190º C.
1. Curăţă sparanghelul şi îndepărtează partea mai tare de la baza tijelor. Pune-l într-o oală cu apă clocotită cu o linguriţă de sare şi fierbe-l câteva minute.
2. Bate ouăle într-un castron, adaugă laptele, sare şi piper, după gust, şi amestecă bine. Adaugă făina cernută împreună cu drojdia, uleiul de măsline turnat în fir subţire
şi brânza de capră. Încorporează caşcaval afumat ras şi pune compoziţia obţinută în tava de chec, alternând cu firele de sparanghel fiert.
3. Coace checul circa 45 de minute la 180º C. Lasă-l să se răcorească puţin, apoi scoate-l din formă, taie-l şi serveşte-l călduţ.
Sugestie
Poţi diversifica acest preparat înlocuind sparanghelul cu alte legume (dovlecei, fasole verde, mazăre). Vei obţine un chec foarte gustos dacă vei folosi un amestec de mai multe legume.
Reţetă preluată din „Preparate din legume”
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.
Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md