Cindy Wanda la „Divino Club”- mica Italie din inima Moldovei!

Este restaurantul, în care se mănâncă pe placul  italienilor.  Ei sunt cei care respectă tradiţiile, cultura şi arta culinară.
Patroana de la „Divino Club”, Maria Cazmina, îi cunoaşte pe italieni la chip şi caracter nu doar din auzite.

separator

A muncit mult alături de ei, ca să le afle preferinţele culinare, iar acum zece ani a avut ideea de a lansa pe piaţa din Moldova şi un local deosebit, în care se mănâncă mult şi gustos, în stil italienesc.

„Pot spune cu mândrie că bucatele noastre au fost apreciate de multă lume. Îmi amintesc că odată Iuri Nicolaev, cunoscutul om de televiziune a sărbătorit aici, alături de rudele sale din Moldova. Deşi este un local pur italian, la  noi veţi găsi în meniu şi bucate ce se prepară în mod curent  în Moldova, pentru că sunt solicitate. Concurenţa e dură. Noi însă, ne-am recomandat prin calitate şi mâncare pe gustul gurmanzilor italieni.

S-a întâmplat odată, ca un italian, venit la „Divino Club”,  să exclame emoţionat: „Aici este mica mea Italie”.

Propunem mai multe feluri de paste italiene, avem diverse supe. Ştiţi ce ne surprinde? Că un italian cu bani mulţi în cont, niciodată nu va comanda într-un restaurant din Moldova paste sau pizza. Dacă vin la noi, preferă să mănânce peşte sau carne.

Cunosc bine cultura italiană, aşa că deschiderea acestui restaurant nu a fost o întâmplare.

Italienii sunt gurmanzi , ei ţin mult la bucătăria lor. Un client fidel ne-a rugat într-o zi să-i permitem să gătească alături de bucătarul nostru un fel de paste, pe care le prepară maică-sa acasă. După ce am gustat, ne-am dat seama că erau exact aşa  cum le gătea şi taică-meu cu vreo 40 de ani în urmă la ţară. Bucătăria noastră se aseamănă cu cea din sudul Italiei. Tăieţeii noştri  de casă pot concura cu pastele italienilor. Prosciutto crudo italian e acelaşi jambon preparat la fum de oamenii de la noi.


Specialitatea casei  – „Tiramisu” este desertul nr. 1 în Italia, de aceea există o multitudine de reţete de preparare. Noi am ales-o pe cea cunoscută de toţi italienii. Folosim şi ingrediente importate din Italia. Nu vom înlocui niciodată brânza Mascarpone cu cea din Moldova. Reţeta se respectă cu stricteţe. O porţie de „Tiramisu” la noi costă 33 de lei, este in preţ rezonabil, aşa  că fiecare vizitator poate să-l solicite.”

Maria Cazmina


Cea care a câştigat o porţie bună de „Tiramisu” a fost interpreta cu nume de păpuşă şi orhidee de Oceania –

Cindy Wanda

. Desertul  „Divino Club” i-a fost pe plac şi împărtăşeşte primele impresii cu noi.

 

„Aveţi  un ”Tiramisu”  ca la carte. M-am răsfăţat  din plin astăzi. Are un gust rafinat. Cred că voi avea de muncit  ceva timp la sală,  pentru ca am acumulat calorii,  dar deliciul a meritat.”

Text: Olga Chirica

Femeia, pe placul mireselor!
Articolul anterior
Acelaşi Crăciun, dar cu alte emoţii!
Articolul următor
Alte articole interesante