Dragoste de la primul contact, momentul unei atracții la care ai vrea să renunți pentru că lumea o reneagă, plăcerea unei clipe care te acaparează și îți intră în sânge, vraja care durează o viață și îți amintești cel puțin o dată pe zi de ea – Ciocolata.
Nu de puține ori te trezești gândindu-te la senzația senzorială unică pe care o trăiești când savurezi gustul de ciocolată. Te îndeamnă să revii la experiența veche, care de fiecare dată este altfel. Aroma deosebită de cacao, gustul dulce-amărui te tentează și nu știi cum să-ți înfrânezi pofta plăcerii… pentru că este alimentul abjurat… ”îngrașăăăă”. Este mai mult decât o iluzie… ciocolata poate fi bună pentru tine…
Ciocolata adevărată, care se naște din boabe de cacao, cu un procent de peste 70% cacao (cu cât procentul este mai mare cu atât mai bine); care are un miros îmbietor de cacao; se topește în gură, devenind cremoasă și mătăsoasă; nu este exagerat de dulce, dar gustul este… divin… despre Ea vorbesc…
… contribuie la îmbunătățirea aparatului cardiovascular. Dotată cu antioxidanți naturali (mai mulți decât vinul roșu sau ceaiul verde) este un bun câștigat pentru sănătatea ta.
Surprinsă?…
Aceasta este o ”gustare din plante”. Mulți nici măcar nu asociază ciocolata ca fiind un aliment din plante. Dar principalul ingredient pe care îl conține este cacaoa obținută din boabele de cacao (semințele arborelui de cacaoă). Acesta conține antioxidanți (polifenoli) care neutralizează radicalii liberi, într-o formulă mult mai concentrată decât în oricare alt fruct sau legumă.
Compușii naturali de cacaoă ajută sistemul cardiovascular prin: îmbunătățirea circulației sanguine, menținerea arterelor sănătoase, scăderea tensiunii arteriale, prevenirea acumulării unor plăci care pot bloca arterele, au acțiune ușoară anti-coagulare a sângelui, reducând astfel incidența bolilor de inimă. Cercetătorii elvețieni o numesc și ”aspirina dulce” datorită acestor beneficii legate de sistemul cardiovascular.
În ciuda reputației sale, ciocolata este un bun necesar sănătății tale. Are un indice glicemic scăzut de aceea poate fi consumată și de către persoanele care sunt predispuse la diabet zaharat. Datorită flavonoidelor care ajută la restabilirea funcției normale a celulelor recăpătându-și abilitatea de a utiliza insulina eficient, aceasta declanșează procesul de eliminare a zahărului din celule. Desigur trebuie consumată moderat de către persoanele cu risc sporit de diabet zaharat.
Pe lângă antioxidanții minune, ciocolata conține și minerale importante ca: cupru, magneziu, potasiu, calciu și fier.
Ciocolata este unul din alimentele care conțin în concentrație mare teobromină (rudă cu cafeina) care, în comparație cu cofeina, nu excită puternic sistemul nervos central.
Mai conține feniletilamină care produce o ușoară stare de visare. Responsabilă pentru sentimentele plăcute declanșate în momentul consumului de ciocolată, deoarece în momentul savurării gustului creierul eliberează endorfine (moleculele fericirii) care îți conferă o stare de fericire.
Poate e timpul să guști o ciocolată… poate e timpul să te îndrăgostești… ciocolata este numită și aliment afrodiziac.
Notă! De preferat este să o consumi în prima parte a zilei și să te împarți cu iubitul, pentru a nu confirma regula celor care consideră că se îngrașă de la ciocolată.
HEIDI Dark Extreme 85% – Plăcere fără remușcări cu ingrediente 100% naturale. Te invită la aventura extremă a gustului! Tableta foarte fină, puternic aromată și cu gust plin de cacao se topește ușor în gură eliberând arome amărui, lemnoase, florale și la sfârșit ușor vanilate.
Text: Snejana Țugui
compania autorizata de importul si distributia ciocolatei HEIDI.
Str. Muncesti 29/1, Chisinau
Tel: + 373 22 207 264
Mob.: + 373 68 611 176
www.heidi-chocolate.com