Cireșele încetinesc procesul de îmbătrânire

Aromate, dulci, bogate în antioxidanți și cu un gust irezistibil, ciresele pot fi consumate ca atare, dar și sub formă de suc, smoothie, ca să beneficiezi de toate proprietățile acestor fructe. În plin sezon, este potrivit să consumi câte o porție de cireșe, de două ori pe zi, în calitate de gustări. Cireșele echilibrează pofta de mâncare, hidratează corpul și oferă o doză în plus de energie.

separator

Cireșele au nenumărate beneficii pentru sănătate, începând de la echilibrarea tensiunii arteriale și până la prevenirea cancerului.

Reglează tensiunea arterială – cireșele sunt bogate în kaliu, despre care se știe că este eficient în reducerea tensiunii arteriale. Kaliul contraatacă efectele negative ale natriului, Totodată, cireșele conțîn și quercetina, antioxidant care ajută vasele de sânge să se relaxeze.

Îți asigura un somn odihnitor – cireșele sunt unele dintre puținele surse naturale de melatonina, hormon care scade temperatura corpului și induce starea de somnolență.

Calmează durerile musculare – potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Societății Internaționale de Sport și Nutriție, atleții care consumă suc acru de cireșe preț de 7 zile înainte de o cursa importantă, au dureri musculare mai reduse, comparativ cu cei care nu consumă suc de cireșe. Cercetătorii sunt de părere că efectul antioxidant al cireșelor este cel care estompează durerile, scăzând inflamația.

Previn cancerul – cireșele sunt bogate în betacaroten, vitamina C, quercetina și antociani, care împreună pot preveni, dar și combate cancerul. Studiile făcute recent au scos la iveală faptul că antocianii previn mutațiile genetice care pot declanșa apariția cancerului.

Îți subțiază talia – cercetătorii de la Universitatea Michigan au făcut un studiu în urmă căruia au descoperit că antocianii din cireșe activează o moleculă care ajută la eliminarea depozitelor de grăsimi.

Te protejează de diabet – cireșele au un indice glicemic extrem de redus, adică 22, comparativ cu alte fructe. Spre exemplu, indicele glicemic al fructelor de pădure este 40, în timp ce indicele glicemic al caiselor este de 57 – așadar, cireșele te protejează de diabet, dar sunt totodată și o gustare ideală pentru persoanele diagnosticate deja cu această afecțiune.

Încetinesc procesul de îmbătrânire – cireșele sunt fructele cu cel mai mare conținut de antioxidanți. Antioxidanții lupta cu radicalii liberi, care determina apariția semnelor îmbătrânirii pe chipurile noastre. Un pahar de suc de cireșe pe zi are capacitatea de a încetini procesul de îmbătrânire potrivit cercetătorilor de la Universitatea Michigan.

Ameliorează durerile articulare – fie că este vorba despre gonartroză, fie că este vorba despre artrită, durerile articulare sunt calmate de sucul de cireșe consumat de două ori pe zi, timp de 3 săptămâni la rând.

sursa

Nicoleta Nucă a vorbit despre intervențiile estetice. Cum vrea să scape de cicatricea de pe față
Articolul anterior
Prinţul Harry a invitat un copil orfan din Africa la nunta sa. Care a fost motivul gestului?
Articolul următor
Alte articole interesante