Citiți cu atenție etichetele citricelor!

 „Citiți cu atenție etichetele citricelor. Acestea pot fi tratate cu o substanță care atacă ficatul și rinichii!”, este avertismentul șefului de la Protecția Consumatorului, Paul Anghel.

separator

Directorul general al ANPC avertizează toți consumatorii să citească foarte atent etichetele fructelor pe care le cumpără, dar mai ales a citricelor, deoarece unele dintre acestea sunt conservate cu Imazalil sau E 233, o substanţă foarte periculoasă care este folosită pentru combaterea bolilor la plante și a cărei utilizări în agricultură este interzisă de legislaţia UE, precizează publicația News.ro.

De asemema, Paul Anghel afirmă că ingerarea acestei substanţe atacă ficatul şi rinichii şi ar putea fi cancerigenă, iar fructele și legumele stropite cu acest pesticid nu au un miros diferit şi nici o culoare aparte.

„Atenţie! Intoxicarea poate interveni chiar dacă nu se ingerează coaja fructelor şi legumelor stropite. Acestea trebuie spălate pentru îndepărtarea pesticidului de pe suprafaţa lor!”, subliniază directorul general al ANPC.

O femeie a născut într-o stație de așteptare din Cahul
Articolul anterior
O fată a murit după ce s-a electrocutat cu încărcătorul telefonului mobil
Articolul următor
Alte articole interesante