Ciuperci în sos de smântână, cu usturoi și cimbru

Dacă ești un mare amator al ciupercilor, această rețetă îți va oferi o porție de ciuperci moi, fragede și suculente pe care le poți servi la masă ca fel principal sau ca și garnitură pentru friptură.

separator

Ingrediente:

– 200 g ciuperci champignon
– 2 linguri de unt
– 1 lingură de ulei de măsline
– 2 căței de usturoi
– 1-2 crenguțe de cimbru
– 1 pahar de smântână pentru gătit
– sare, după gust
– piper negru (măcinat), după gust
– 70g cașcaval tare

Mod de preparare:

Încălziți ușor smântâna pentru gătit, apoi adăugați usturoiul tocat și crenguțele de cimbru. Fierbeți aproximativ 5 minute, amestecând în permanență pentru a evita fierberea rapidă.

Spălați ciupercile și uscați-le cu un prosop de hârtie. Puneți-le în tavă, apoi puneți sare, piper, adăugați bucățile de unt și turnați deasupra ulei de măsline.

Turnați ciupercile în sos și coaceți-le la 180 de grade, aproximativ jumătate de oră. Scoateți tava, presărați cașcaval deasupra și gătiți încă 5 minute. Dacă nu doriți cașcaval, puteți să nu-l adăugați, oricum va fi gustos.

sursa: www.kiloretete.ro

Angajații din sistemul bugetar vor avea dreptul la premii anuale
Articolul anterior
La Timișoara, patru frăţiori arşi de vii vor fi înmormântaţi împreună. Copiii au fost lăsați singuri acasă
Articolul următor
Alte articole interesante